Αθλητισμός|04.01.2023 22:00

Αφεντικό στην πόλη ο ΠΑΟΚ - Κυριάρχησε του Άρη με ανάποδο ψαλίδι του Ίνγκασον!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και αναδείχθηκε μεγάλος νικητής. Ο Δικέφαλος επικράτησε 1-0 του Άρη στην Τούμπα χάρη σε ένα θαυμάσιο γκολ του Ίνγκασον με ανάποδο ψαλίδι. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ανώτερη απ' την αρχή μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, σκόραρε το γκολ που έκρινε το ματς, είχε δύο δοκάρια (ένα με χαμένο πέναλτι), είχε μεγάλες φάσεις και γενικώς ήταν η ομάδα που έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ που παραμένει αήττητος στις τελευταίες έξι αγωνιστικές στη Super League με πέντε νίκες και μια ισοπαλία, επέστρεψε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με τον Ολυμπιακό, ενώ μείωσε τη διαφορά απ' τη δεύτερη ΑΕΚ στο -3 και απέχει δέκα βαθμούς απ' τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι άρχισε με νευρικότητα και απ' τις δυο πλευρές δίχως μεγάλες φάσεις. Στο 15' ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει αλλά την σπατάλησε. Ο Ιτούρμπε έκανε χέρι εντός περιοχής, ο VAR έστειλε τον διαιτητή για να ελέγξει τη φάση δίνοντας τελικά πέναλτι υπέρ του Δικεφάλου. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση στο 21' αλλά ο Κουέστα μάντεψε σωστά, έπεσε στην αριστερή πλευρά, απέκρουσε εντυπωσιακά, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι προτού απομακρύνουν οι αμυντικοί των Κιτρίνων. 

Μετά το χαμένο πέναλτι το παιχνίδι έγινε πολύ πιο ωραίο καθώς ο ρυθμός και η ένταση αυξήθηκαν αισθητά. Στο 29' ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Ολιβέιρα, ο οποίος νικήθηκε απ' τον Κουέστα. Και αμέσως μετά ο γκολκίπερ του Άρη άνοιξε για τον Μαντσίνι που έκανε την κούρσα απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του, πλάσαρε αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Εκτέλεση με ανάποδο ψαλίδι

Στο διάστημα 32'-34' ο ΠΑΟΚ είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ αρχικά με κεφαλιά του Κουλιεράκη κι εν συνεχεία με τον Νάρεϊ ο οποίος βγήκε απέναντι στον Κουέστα, πλάσαρε αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι, κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος και κατέληξε άουτ απ' τη δεξιά πλευρά!

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που άξιζε βάσει ευκαιριών στο 45'+1' με πανέξυπνο ανάποδο ψαλίδι του Ίνγκασον! Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά κι ο Ισλανδός που αποτελεί μια μόνιμη απειλή στις στατικές φάσεις (συνήθως με το κεφάλι), αυτή τη φορά εκτέλεσε εντυπωσιακά με το πόδι για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ματς φέρνοντας την αναμέτρηση στα μέτρα του, ενώ είχε και την πρώτη (και τελευταία) ευκαιρία στο 71' με σουτ του Αουγκούστο που απέκρουσε ο Κουέστα. Μέχρι τέλους ο Δικέφαλος κράτησε τον Άρη με άνεση μακριά απ' την περιοχή του φτάνοντας σε μια σπουδαία επικράτηση δίχως να απειληθεί...

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ (76' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (82' Φιλίπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς (87' Mουργκ), Ολιβέιρα (76' Μπράντον Τόμας).

Άρης: Κουέστα, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Ετέμπο, Νταρίντα (79' Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (63' Mανού Γκαρθία), Μαντσίνι, Γκρέι.

SuperLeagueΑρηςΠΑΟΚ