Αθλητισμός|22.01.2023 18:00

Η ΑΕΚ έσπασε το «μπλόκο της Νίκαιας» με σπουδαία ανατροπή στο φινάλε - Τα γκολ

Newsroom

Με σπουδαία ανατροπή η ΑΕΚ έσπασε το «μπλόκο της Νίκαιας» και πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη (2-1) που τη φέρνει σε απόσταση ενός βαθμού απ' τον προπορευόμενο στη Super LeagueΠαναθηναϊκό που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στις 19.30.

Ο Ιωνικός ήταν εξαιρετικός, πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Σεμπά αλλά οι Κιτρινόμαυροι με τρομερή αντεπίθεση στο φινάλε βρήκαν δύο γκολ στο 82' και το 92' με τον Βίντα και τον Τσούμπερ, αντιστοίχως και πήραν ένα τρίποντο που ενδεχομένως να αποβεί καθοριστικό στην οικονομία του πρωταθλήματος.

Απ' την άλλη πλευρά, η ομάδα της Νίκαιας δεν κατόρθωσε να κρατήσει ούτε τον βαθμό και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας παραμένοντας δίχως τρίποντο για όγδοη σερί αγωνιστική.

Ο Ιωνικός παίζοντας το καλύτερο ημίχρονο της φετινής σεζόν έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ. Αρχικά έριξε μια προειδοποιητική βολή στο 18' σκοράροντας με τον Γούλερι. To γκολ όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς ήταν εκτεθειμένος ο Σεμπά. Επίσης, είχε άλλη μια μεγάλη στιγμή με τρομερό σουτ του Κάνιας που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 22'.

Η ομάδα της Νίκαιας βρήκε το γκολ που άξιζε βάσει απόδοσης στο 38' με τον Σεμπά, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα απ' την ωραία ενέργεια του Φαντιγκά και με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, απέφυγε τον Μουκουντί και τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καλή ευκαιρία της ΑΕΚ σε σουτ του Χατζισαφί, αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 57' η Ένωση είχε τρομακτική διπλή ευκαιρία με τον Φαν Βέερτ, ωστόσο ο Χουτεσιώτης απέκρουσε την πρώτη φορά με τη βοήθεια του δοκαριού και στη συνέχεια μπλόκαρε.

Στο 78' ο Ιωνικός απώλεσε σπουδαία διπλή ευκαιρία καθώς ο Ρουμπουλάκου σούταρε διαγώνια, ο Αθανασιάδης απέκρουσε, ο Γούλερι πήρε το ριμπάουντ αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ επενέβη για δεύτερη φορά διατηρώντας το 1-0.

Τελικά η ΑΕΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 82' με τον Βίντα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Κροάτης στόπερ έπιασε ωραία κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Χουτεσιώτη για το 1-1.

Στο 92' ο Τσούμπερ λύτρωσε την ΑΕΚ με το πρώτο του εφετινό γκολ. Ο Μάνταλος πάσαρε κάθετα και ο Ελβετός με ένα βολέ στην κίνηση πέτυχε το 1-2 υπογράφοντας τη μεγάλη ανατροπή των Κιτρινόμαυρων.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σόουζα (50' Αντούνες), Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Μύγας, Ρομαό, Σάκιτς, Κάνιας, Σεμπά, Φαντιγκά (76' Ρουμπουλάκου), Γούλερι (88' Μάντζης).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (62' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Πινέδα (74' Μάνταλος), Άμραμπατ (74' Τσούμπερ), Αραούχο, Φαν Βέερτ (62' Φερνάντες).

SuperLeagueΑΕΚΙωνικός Νικαίαςειδήσεις τώρα