Αθλητισμός|03.11.2018 13:17

Ολυμπιακός: Το κινητό... άναψε τη σπίθα στην Πάτρα

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Συνηθίζουµε να λέµε ότι «µια σπίθα αρκεί για να φέρει την καταστροφή». Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια που δηµιουργήθηκαν στην Πάτρα στο 51ο λεπτό της αναµέτρησης Παναχαϊκής - Ολυµπιακού, τη σπίθα άναψε ο... ύµνος του Παναθηναϊκού! Σύµφωνα µε πηγές από την Αστυνοµία, τους υπευθύνους του Παµπελοποννησιακού αλλά και αυτόπτες µάρτυρες, όλα ξεκίνησαν επειδή κάποια στιγµή χτύπησε το κινητό ενός από τους οπαδούς που βρίσκονταν στην «ερυθρόλευκη» εξέδρα και ακούστηκε ο ύµνος των «πρασίνων».

Ο κάτοχος του τηλεφώνου δέχθηκε επίθεση από κάποιους που ενοχλήθηκαν, η παρέα του επιχείρησε να τον προστατεύσει και αυτό το σκηνικό από το πουθενά προκάλεσε τη δυναµική -και µε χρήση χηµικών- παρέµβαση της Αστυνοµίας, σε µια εξέδρα που ως επί το πλείστον φιλοξενούσε οικογένειες και παιδιά. Η χρήση δακρυγόνων, µάλιστα, προκάλεσε τη µετακίνηση της µεγαλύτερης µάζας του κόσµου προς το πέταλο και ευτυχώς που πριν δηµιουργηθεί µεγάλος συνωστισµός οι αρµόδιοι πρόλαβαν να ανοίξουν την ενδιάµεση πόρτα αλλά και τις εξόδους για να αποσυµφορηθεί η κατάσταση. Ανεξάρτητα, πάντως, από τη συνέχεια αυτής της ιστορίας που έβαλε σε περιπέτειες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του είναι υποχρεωµένοι όχι απλώς να στρέψουν το βλέµµα στην αυριανή αναµέτρηση µε τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» αλλά να πάρουν πάση θυσία και το «τρίποντο».

Ο Τοροσίδης

Ευκαιρίας δοθείσης ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε και ένα µήνυµα προς τους παίκτες του, εκθειάζοντας τον επαγγελµατισµό και το καλό παράδειγµα του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος µία εβδοµάδα έπειτα από το γκολ στο Λουξεµβούργο σκόραρε ξανά στην Πάτρα, ενώ ήταν από τους πιο δραστήριους της οµάδας σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο.

«Είναι Ολυµπιακός µε την ψυχή και το σώµα του. Είναι ευλογία που επέστρεψε» είπε σχετικά ο 48χρονος κόουτς, ο οποίος είδε µε χαρά τον Αχµέντ Χασάν να βγάλει χθες όλο το πρόγραµµα της προπόνησης και να τίθεται στη διάθεσή του για τον αγώνα µε τον Αρη. Το να θα συµπεριληφθεί στην αποστολή, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσει σήµερα. Αναφορικά µε την ενδεκάδα το πιθανότερο σχήµα αποτελούν οι Σα, Ελαµπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καµαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης ή Ναουέλ, Φορτούνης.

ΠαναχαϊκήΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός