Αθλητισμός|06.02.2023 23:00

Σεισμός στην Τουρκία: Διαψεύδει ο μάνατζερ του Κρίστιαν Ατσού ότι διασώθηκε ο Γκανέζος

Newsroom

Μολονότι η, κατά τα άλλα έγκυρη, πορτογαλική εφημερίδα A Βola επικαλέστηκε ασφαλείς πληροφορίες, φαίνεται ότι η είδηση που μετέδωσε για τη διάσωση του Γκανέζου ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Ατσού δεν επιβεβαιώνονται. Λίγο μετά το δημοσίευμα, ο μάνατζερ του Ατσού, Μουράτ Ουζουνμεχμέτ, διέψευσε, με δηλώσεις του ότι ο Γκανέζος εξτρέμ ανασύρθηκε ζωντανός απ' τα συντρίμμια μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. «Η είδηση ότι ο Κριστιάν Ατσού διασώθηκε δεν είναι αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά...

Άμεσα, και ο συμπαίκτης τού Ατσού στην Χατάισπορ, Κερίμ Αλιτσί, έκανε ένα story στο Instagram, διαψεύδοντας ότι έχει διασωθεί ο Γκανέζος. Ανέφερε, μάλιστα, ότι οι διασώστες γνωρίζουν, περίπου, το σημείο στα συντρίμμια, όπου βρίσκεται ο Αφρικανός άσος και καλεί σε βοήθεια για να καταφέρουν να τον ανασύρουν απ' τα ερείπια προτού να είναι αργά. Παράλληλα, εγκλωβισμένος είναι και ο αθλητικός διευθυντής της Χατάισπορ, Τανέρ Σαβούτ.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Χατάισπορ, Μουσταφά Οζάτ, με δηλώσεις τόνισε: «Δυστυχώς, ο Κριστιάν Ατσού και ο αθλητικός διευθυντής μας, Τανέρ Σαβούτ, είναι ακόμα κάτω από τα ερείπια. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με κανέναν. Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε την περιοχή. Περιμένουμε βοήθεια. Η Χατάι είναι το μέρος που χρειάζεται την περισσότερη βοήθεια αυτή τη στιγμή. Όλοι χρειάζονται βοήθεια στις σεισμογενείς ζώνες, αλλά υπάρχει τεράστια ανάγκη για βοήθεια στη Χατάι».

Παράλληλα, πρόσθεσε για τις συνθήκες που επικρατούν και για την έλλειψη βοήθειας απ' το κράτος: «Δεν υπάρχει μέρος όπου παρέχονται κουβέρτες. Δεν υπάρχει μέρος που προσφέρεται σούπα, τίποτα. Πόσες ώρες έχουν περάσει από όταν έγινε ο σεισμός; Χρειαζόμαστε τις προσευχές σας».

Το χρυσό γκολ και το παιχνίδι της μοίρας

Η μοίρα πάντως έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι στον Ατσού, ο οποίος την Κυριακή (5/2), λίγες ώρες πριν απ' τον φονικό σεισμό, χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο 83ο λεπτό και τελικά στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων (97') ήταν εκείνος που με εκτέλεση φάουλ πέτυχε το νικητήριο γκολ για την Χατάισπορ απέναντι στην Κασίμπασα. Το πανηγύρισε έξαλλα, όπως και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες. Η χαρά όμως μετετράπη σε τρόμο και αγωνία λίγες ώρες μετά...

Τουρκίασεισμόςσεισμός τώρασεισμός Τουρκίαειδήσεις τώρα