Αθλητισμός|07.02.2023 15:26

Ανακοινώθηκε απ' τον Άρη ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και γράφει ιστορία - Ο μοναδικός που έχει φορέσει τη φανέλα των 5 μεγάλων!

Newsroom

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επιστρέφει στα ελληνικά γήπεδα και γράφει ιστορία. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, ο οποίος πλέον διανύει τον 36ο χρόνο της ζωής του, μετά το επιτυχημένο πέρασμά του απ' την Κύπρο με τη φανέλα της Ανόρθωσης, ετοιμάζεται για την επανεμφάνισή του στη Super League με τη φανέλα του Άρη.

Οι Κίτρινοι ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος  πόζαρε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Άρη και γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος θα έχει αγωνιστεί και με τους πέντε μεγάλους! Ουδείς άλλος από καταβολής ποδοσφαίρου στη χώρα μας έχει πετύχει κάτι ανάλογο και δύσκολα θα βρεθεί κι άλλος που θα τα καταφέρει...

Ο Λάζαρος άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε απ' το 2004 ως το καλοκαίρι του 2008, οπότε πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Στους Πράσινους πανηγύρισε το νταμπλ του 2010, ενώ έπαιξε μέχρι τα Χριστούγεννα του 2012.

Δοκίμασε την τύχη του στο ιταλικό ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος με τις φανέλες των Μπολόνια, Ελλάς Βερόνα και Σαμπντόρια απ' τον Ιανουάριο του 2013 ως το καλοκαίρι 2016, οπότε επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της ΑΕΚ. Στην Ένωση αγωνίστηκε απ' τον Αύγουστο του 2016 ως τον Μάιο του 2018 κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό μετακόμισε τον Ιούνιο του 2018, έπαιξε μέχρι και το 2020 σεζόν κατά την οποία πήρε το νταμπλ. Ακολούθως φόρεσε τη φανέλα του Ατρόμητου προτού μετακομίσει στην Κύπρο για την Ανόρθωση. Έπαιξε 35 φορές με την Εθνική ομάδα και υπήρξε μέλος της αποστολής που έλαβε μέρος στο Μουντιάλ 2014.

Η ανακοίνωση του Άρη

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Έλληνα μεσοεπιθετικού, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (19/12/1986), μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ιδιαίτερες συστάσεις για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας δεν χρειάζονται. Ο ΑΡΗΣ αποτελεί τον έκτο σταθμό της εν Ελλάδι καριέρας του, μετά τον Π.Α.Ο.Κ., τον Ολυμπιακό, την Α.Ε.Κ., τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο

Το 2012 έκανε το βήμα στο εξωτερικό και στην Ιταλία, όπου για τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε με τις φανέλες των Bologna F.C. 1909, Hellas Verona και UC Sampdoria. Το 2016 επαναπατρίστηκε για χάρη της Α.Ε.Κ., κατακτώντας το πρωτάθλημα στη δεύτερη χρονιά του και έχοντας συνολικά 83 συμμετοχές με 24 γκολ και 10 ασίστ. Αριθμοί που του έδωσαν τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς το 2018.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στον Ολυμπιακό, όπου σε δύο χρόνια κατέκτησε ένα νταμπλ και είχε 34 συμμετοχές και 10 γκολ. Στον Παναθηναϊκό κατέγραψε 131 συμμετοχές με 25 γκολ και 13 ασίστ. Τελευταία του στάση στην Ελλάδα ήταν ο Ατρόμητος τη σεζόν 2020-’21, πριν πάει για τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην κυπριακή Ανόρθωση, έχοντας 53 συμμετοχές με 15 γκολ και 5 ασίστ. Λάζαρε, καλώς ήρθες στην οικογένεια του ΑΡΗ».

SuperLeagueΠΑΟΚΑρηςΛάζαρος ΧριστοδουλόπουλοςΑΕΚΟλυμπιακόςειδήσεις τώραΠαναθηναϊκός