Αθλητισμός|09.02.2023 23:34

Αποσύρεται απ' το τουρκικό πρωτάθλημα η Χατάισπορ που έχει δύο αγνοούμενους μετά τον φονικό σεισμό

Newsroom

Ο φονικός σεισμός που έπληξε την Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2) έχει ανοίξει πληγές που δεν κλείνουν. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ακόμα περισσότεροι αγνοούνται σε μια δραματική περίοδο για τη χώρα. Το ποδόσφαιρο βεβαίως ουδεμία αξία έχει μπροστά σ' αυτή την τραγωδία. Για το λόγο αυτή ήδη η ποδοσφαιρική ομάδα Χατάισπορ αποφάσισε να αποσυρθεί απ' την τουρκική Superlig.

Την είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Σωματείων, Αλί Κοτς μαζί με τον πρόεδρο της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί. «Η Χατάισπορ έστειλε μια επιστολή με την οποία μας ενημερώνει ότι δεν θα παίξει στους υπόλοιπους αγώνες της φετινής σεζόν», δήλωσε ο Κοτς σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μαζί με τον Μπουγιουκεκσί.

Αλλωστε η Χατάισπορ έχει χτυπηθεί βάναυσα απ' τον καταστροφικό σεισμό. Ο Γκανέζος εξτρέμ με παρελθόν στην Premier League, Κρίστιαν Aτσού, παραμένει αγνοούμενος, παρά τις συγκρουόμενες πληροφορίες των πρώτων 48 ωρών, ενώ και ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Τανέρ Σαβούτ δεν έχει δώσει σημάδια ζωής τρία 24ωρα μετά τον σεισμό.

«Αν και η Γκαζιαντέπ θέλει επίσης να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε με 17 ομάδες, υπό την προϋπόθεση ότι τα δικαιώματα αυτών των δύο συλλόγων παραμένουν άθικτα», πρόσθεσε ο Αλί Κοτς δείχνοντας κατανόηση στο δράμα που βιώνουν οι άνθρωποι των ομάδων που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού.

Η Χατάισπορ είναι 14η στη βαθμολογία της τουρκικής λίγκας, ενώ η Γκαζιαντέπ είναι δέκα. Η επανέναρξη του τουρκικού πρωταθλήματος εκτιμάται ότι θα γίνει στις 3 Μαρτίου.

Τουρκίασεισμόςσεισμός Τουρκίαειδήσεις τώρα