Αθλητισμός|12.02.2023 22:00

Σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη στο Κλ. Βικελίδης με Μαντσίνι, Παλάσιος και ανατροπή!

Newsroom

Σπουδαία νίκη με ανατροπή πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός επί του Άρη στο Κλ. Βικελίδης. Οι Πράσινοι μολονότι βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 απ' το 10', γύρισαν το παιχνίδι με τον Μαντσίνι και με το νικητήριο γκολ του Παλάσιος στο 86'. Επικράτησαν 2-1 και παρέμειναν στην κορυφή της Super League και στο +4 απ' τη δεύτερη ΑΕΚ που έχει δύο ματς λιγότερα.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και αμφίρροπο μέχρι τέλους, οπότε οι Πράσινοι λυτρώθηκαν χάρη στο γκολ του Παλάσιος με το οποίο το Τριφύλλι πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα δείχνοντας ότι παραμένει για τα καλά στη μάχη του τίτλου.

Ο Άρης άρχισε ιδανικά το παιχνίδι καθώς στο πρώτο σουτ που επιχείρησε στο παιχνίδι ευτύχησε να σκοράρει. Στο 10' ο Οντουμπάγιο με σουτ μέσα απ' την περιοχή κι αφού η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Σάρλια αλλάζοντας πορεία, άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για μια γρήγορη απάντηση με τον Μαντσίνι στο 11' αλλά ο Κουέστα απέτρεψε την ισοφάριση, ενώ στο 17' και στο 27' οι Κίτρινοι ήταν εκείνοι που άγγιξαν το γκολ με σουτ του Καμαρά ο οποίος όμως ήταν άστοχος.

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε και τη δεύτερη ευκαιρία του στο ματς με τον Κουρμπέλη, ο οποίος στο 31' δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι αν και αμαρκάριστος. Τελικά στην τρίτη τους απειλή οι Πράσινοι βρήκαν δίχτυα. Στο 36' ο Ρουμπέν έκανε το γέμισμα, ο Ιωαννίδης πραγματοποίησε ωραία ατομική προσπάθεια και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε για τον Μαντσίνι, ο οποίος... εκτέλεσε την παλιά του ομάδα για το 1-1. Πάντως ο Αργεντινός δεν πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τους Πράσινους σε ένδειξη σεβασμού για τα 3,5 χρόνια που πέρασε στο Κλ. Βικελίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι φάνηκε να κρέμεται σε μια κλωστή. Ο Ιωαννίδης απείλησε για τον Παναθηναϊκό στο 51', ο Πάλμα είχε καλή στιγμή στο 60' για τον Άρη. Σταδικά οι Πράσινοι άρχισαν να παίρνουν ολοκληρωτικά τον έλεγχο του παιχνιδιού και να γίνονται ολοένα και πιο απειλητικοί. Στο 81' ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να σκοράρει σε αντεπίθεση κι ενώ έβγαινε μόνος απέναντι απ' τον Κουέστα, αλλά στο 86' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έπειτα από κόρνερ του Βέρμπιτς και κεφαλιά του Σάρλια, ο Αργεντινός με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Στο 70' ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή και έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί και με τους πέντε μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Άρη)!

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάγιο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ετέμπο (83’ Γκρέι), Νταρίντα, Πάλμα (70’ Χριστοδουλόπουλος), Ματέο Γκαρσία (83’ Νταμπό), Ιτούρμπε (65’ Ρουπ), Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (79’ Πούχατς), Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Τσέριν (63’ Παλάσιος), Μαντσίνι (73’ Κλέινχεϊσλερ), Μπερνάρ (79’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (73’ Σπόραρ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΑρηςΠαναθηναϊκόςSuperLeague