Αθλητισμός|15.02.2023 00:00

Champions League: Η Μπάγερν πέρασε απ' την έδρα της Παρί - Προβάδισμα και για τη Μίλαν επί της Τότεναμ

Newsroom

Το Champions League επέστρεψε δυναμικά και ο πρόωρος τελικός της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπάγερν Μονάχου στο Παρίσι ανέδειξε νικητές (1-0) τους Βαυαρούς που έκαναν καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Με το ίδιο σκορ (1-0) επικράτησε και η Μίλαν της Τότεναμ στο Μιλάνο παίρνοντας προβάδισμα για το εισιτήριο της 8άδας. Και οι δυο ρεβάνς όμως, που θα γίνουν στις 8 Μαρτίου, δείχνουν ανοιχτές. Όλα θα κριθούν σε Μόναχο και Λονδίνο...

Παρί - Μπάγερν 0-1

Η Μπάγερν ήταν εμφανώς ανώτερη περιορίζοντας την Παρί σε ρόλο... κομπάρσου για μία ώρα. Ιδίως το α' ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος για τους Βαυαρούς που έχασαν ευκαιρίες αλλά γκολ δεν βρήκαν. Ο αριθμός των τελικών προσπαθειών (10-1 υπέρ της Μπάγερν) καταδεικνύει και την εικόνα του ματς.

Τελικά το γκολ που άξιζε βάσει εικόνας στο πρώτο 45λεπτο, ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο για τη γερμανική ομάδα. Στο 53' ο Αλφόνσο Ντέιβις έβγαλε ωραία σέντρα απ' τα αριστερά και ο Κομάν με τρομερό τελείωμα στην κίνηση μέσα απ' την περιοχή άνοιξε το σκορ (0-1). 

Η Κριστιάν Γκαλτιέ έριξε στη μάχη τον προερχόμενο από τραυματισμό Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος στο 74' είχε μεγάλη ευκαιρία αλλά νικήθηκε απ' τον Ζόμερ, ο οποίος πραγματοποίησε τρομερή διπλή επέμβαση καθώς ακολούθησε και σουτ του Νεϊμάρ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 83' αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Ακολούθησε νέα τρομερή ευκαιρία του Μέσι στο 85'. Η Παρί άργησε να ξυπνήσει (συνέβη μετά το 65') και δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. H Μπάγερν τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παβάρ, ο οποίος χάνει τη ρεβάνς.

Σημειωτέον ότι ο προπονητής της Παρί χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα τον 16χρονο Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί ο οποίος έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως βασικός σε νοκ άουτ αναμέτρηση του Champions League.

  • Παρί: Ντοναρούμα, Χακίμι (46' Κιμπεμπέ), Ράμος, Μαρκίνιος, Βεράτι, Νεϊμάρ, Ντανίλο (75' Βιτίνια), Μέντες, Σολέρ (57' Εμπαπέ), Μέσι, Ζαΐρ-Έμερί (57' Ρουίζ).
  • Μπάγερν: Ζόμερ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Παβάρ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (90' Στάνισιτς), Κομάν (75' Γκνάμπρι), Τσούπο-Μότινγκ (76' Μίλερ), Κανσέλο (46' Ντέιβις), Μουζιάλα (87' Χράφενμπερχ).

Μίλαν - Τότεναμ 1-0

Την ίδια ώρα στο Σαν Σίρο, η Μίλαν έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι Ροσονέρι, που επέστρεψαν σε νοκ άουτ φάση του Champions Leagie μετά από 3.262 και την ήττα με 1-4 απ' την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2014, επικράτησαν 1-0 της Τότεναμ χάρη σε γκολ του Ντίαθ.   

Σε ένα ματς μεταξύ δύο ομάδων που στα εγχώρια πρωταθλήματα παρουσιάζουν αστάθεια, το σύνολο του Στέφανο Πιόλι ήταν πιο αποτελεσματικό, ενώ είχε ευκαιρίες για να πετύχει μια ευρύτερη νίκη. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση επιτεύχθηκε μόλις στο 7' με τον Ερναντέζ να σουτάρει, τον Φόρστερ να αποκρούει προσωρινά και τον Ντίαθ να σκοράρει με διπλή προσπάθεια.

  • Μίλαν: Ταταρουσάνου, Τιό, Καλουλού, Κιάερ, Ερναντέζ, Σαλεμάκερς (77' Μεσίας), Κρούνιτς, Τονάλι (86' Πομπέγκα), Ντίαθ (77' Ντε Κετελάρε), Ζιρού, Λεάο (90+1' Ρέμπιτς)
  • Τότεναμ: Φόρστερ, Έμερσον, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (81' Ντέιβις), Σκιπ, Σαρ, Κουλουσέβσκι (71' Ρισάρλιζον), Πέρισιτς, Σον (81' Ντανζούμα), Κέιν

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Champions LeagueΠαρί Σεν ΖερμένΜπάγερν ΜονάχουΜίλανειδήσεις τώραΤότεναμ