Αθλητισμός|19.02.2023 21:50

Super League: Γκολ ο Κολοβός, τρομερή απόκρουση ο Γκρατερόλ και ο Παναιτωλικός νίκησε τον Ιωνικό

Newsroom

Ο Παναιτωλικός έπειτα από δύο ματς δίχως νίκη και έχοντας υποστεί τη συντριβή απ' τον Ολυμπιακό με 6-1, λυτρώθηκε με μια δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Ιωνικού για την 23η αγωνιστική της Super League.

Το γκολ του Δημήτρη Κολοβού έκανε τη... διαφορά για τους Αγρινιώτες που στο τέλος χρειάστηκαν και μια τρομερή επέμβαση του Βενεζουελάνου γκολκίπερ Γκρατερόλ (στο ντεμπούτο του) για να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Το παιχνίδι ήταν μέτριο αλλά είχε ένταση και πάθος, ενώ από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες με τον Λοβέρα στο 5’ και τον Σενγκέλια στο 51’.

Ο Παναιτωλικός ανέβηκε στην 7η θέση και πλησίασε στους 4 βαθμούς τον έκτο Άρη και τη ζώνη των play-off, αντιθέτως ο Ιωνικός παρέμεινε κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Ιωνικός έφτασε μία... ανάσα απ’ το γκολ όταν το καλοχτυπημένο φάουλ του Λοβέρα στο 5’ χτύπησε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε πλάγια. Στο 20’ ο Φαντιγκά πέρασε δύο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή και δοκίμασε το σουτ, ωστόσο ήταν αδύναμο κι έδωσε την ευκαιρία στον Γκρατερόλ να μπλοκάρει. Ο Παναιτωλικός έχασε την πρώτη καλή στιγμή του στο 41’, όταν ο Μλάντεν βρήκε τον Λιάβα κι εκείνος από πλάγια θέση έκανε το σουτ, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε.

Στο 51’ ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι σε πολύ δυνατό σουτ του Σενγκέλια, ενώ στο 60’ το σουτ του Καρέλη έφυγε άουτ. Τη λύση έδωσε τελικά για τους γηπεδούχους ο Κολοβός στο 74’. Ο Καμπράλ έκανε ένα αβίαστο λάθος, ο Μόρσεϊ -ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς- «σέρβιρε» προς τον Κολοβό που δεν λάθεψε από το ύψος του πέναλτι κάνοντας το 1-0 για τον Παναιτωλικό.

Σκορ που δεν άλλαξε ως το φινάλε με την αγρινιώτικη ομάδα διότι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκρατερόλ έκανε μία τρομερή επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Μύγα, κρατώντας την πολύτιμη νίκη για τον Παναιτωλκό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Γκρατερόλ, Λιάβας, Μλάντεν, Μάλης, Χουχούμης, Μάρτενσον, Ντίας, Κολοβός (88’ Μπουζούκης), Ντουάρτε (85’ Αποστολάκης), Σενγκέλια (72’ Μόρσεϊ), Καρέλης (72’ Ζοάο Πέδρο).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Αντούνες (81’ Μάνος), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Μπουένα, Λοβέρα (63’ Καμπράλ), Σάκιτς, Φαντιγκά, Σέμπα (80’ Μασάς), Μάντζης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠαναιτωλικόςSuperLeagueειδήσεις τώραΙωνικός Νικαίας