Αθλητισμός|25.02.2023 21:00

Το αμυντικό τείχος του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Τσιντώτας και το δοκάρι φρέναραν τον ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στους Ζωσιμάδες, έχασε μεγάλες και κλασικές ευκαιρίες, είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις αλλά δεν βρήκε το γκολ της νίκης με αποτέλεσμα να γκελάρει στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Άγιαξ της Ηπείρου που πήρε την έκτη σερί ισοπαλία στο πρωτάθλημα, επιβεβαίωσε ότι αποτελεί ένα απ' τα πιο σκληρά καρύδια για τους Big 4 καθώς πριν απ' τον Δικέφαλο του Βορρά, έκοψε βαθμούς τόσο απ' την ΑΕΚ, όσο και απ' τον Ολυμπιακό, ενώ ηττήθηκε απ' τον Παναθηναϊκό με πέναλτι στις καθυστερήσεις...

Ο ΠΑΟΚ, που σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια και το πλήρωσε για ακόμα ένα παιχνίδι χάνοντας έδαφος στη μάχη του τίτλου. Παρέμεινε πάντως αήττητος για 14η σερί αγωνιστική καθώς αγνοεί την ήττα απ' τις 30 Οκτωβρίου.

H ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την κατοχή της μπάλας απ' το ξεκίνημα του ματς, είχε τον έλεγχο αλλά δυσκολεύτηκε να πατήσει απειλητικά την περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα. Κι όταν το έκανε στο 20' μετά από ωραία συνεργασία του Τάισον με τον Σάστρε, δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον Μπράντον Τόμας. Πάντως απ' τον Δικέφαλο διαμαρτυρήθηκαν στο α' ημίχρονο για χέρι του Εραμούσπε εντός περιοχής. Ωστόσο, ούτε ο διαιτητής Ευαγγέλου, ούτε και ο VAR «είδαν» παράβαση με αποτέλεσμα το α' ημίχρονο να λήξει στο 0-0.

Στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε με μεγαλύτερη ορμή στο γήπεδο προκειμένου να βρει το γκολ. Και απείλησε στο 62' με κεφαλιά του Τάισον που έφυγε άουτ αλλά και στο 63' με ωραίο εναέριο γυριστό του Μπράντον Τόμας που όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα.

Στο 85' ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει στην πρώτη επαφή της μπάλας απ' τον Τζίμα. Ο 17χρονος επιθετικός (γεννημένος το 2006) στο ντεμπούτο του στη Super League έπειτα από γύρισμα της μπάλας του Ίνγκασον με το κεφάλι, με νέα απειλητική κεφαλιά ανάγκασε τον Τσιντώτα σε τρομερή επέμβαση.

Ο Δικέφαλος είχε ακόμα δύο σπουδαίες ευκαιρίες αρχικά στο 88' με σουτ του Αουγκούστο, στο οποίο αντέδρασε και πάλι εξαιρετικά ο Τσιντώτας, και εν συνεχεία στο 91' με τον Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός είχε ένα καταπληκτικό σουτ απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα που είχε και την τύχη με το μέρος του προκειμένου να πάρει την ισοπαλία.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (33' Λιάσος), Ριένστρα, Τζίνο, Μορέιρα, Λώλης (58' Ροσέρο, 79' Φοφανά), Μπάλαν.

ΠΑΟΚ: Z. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (46' Σβαμπ), Νάρεϊ (68' Αντρ. Ζίβκοβιτς), Τάισον (85' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (85' Τζίμας).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΟΚειδήσεις τώραSuperLeagueΠΑΣ Γιάννινα