Αθλητισμός|05.04.2023 21:40

Απόδραση του Παναθηναϊκού απ' το Βικελίδης με Σπόραρ που από μοιραίος έγινε λυτρωτής!

Newsroom

Την περασμένη Κυριακή ο Άντραζ Σπόραρ υπήρξε ο μοιραίος του Παναθηναϊκού στην γκέλα (0-0) με τον Βόλο στη Λεωφόρο καθώς αστόχησε σε πέναλτι στις καθυστερήσεις. Μερικά 24ωρα αργότερα όμως ο Σλοβένος φορ λυτρώθηκε και λύτρωσε και την ομάδα του καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ στην επικράτηση του Τριφυλλιού με 1-0 επί του Άρη στο Κλ. Βικελίδης.

Το Τριφύλλι διατήρησε το μηδέν στην άμυνα για έβδομο σερί ματς, παρέμεινε αήττητο για τρίτη σερί αγωνιστική στα πλέι οφ (και ένατο συνολικά) και μοιράζεται την κορυφή της βαθμολογίας με την ΑΕΚ σε μια μάχη τίτλου για γερά νεύρα.

Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε μέτριο ποδόσφαιρο κάτι που αποτυπώθηκε και στις ελάχιστες καλές φάσεις που δημιουργήθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε μια καλή ευκαιρία, ενώ ο Άρης απείλησε δύο φορές με τον Πάλμα: στο 12' με εκτέλεση φάουλ που προσέκρουσε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και στο 40' με πλασέ που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο β' ημίχρονο η εικόνα του ματς άλλαξε και ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την εικόνα του ιδίως μετά το 60' και την είσοδο των Μαντσίνι και Σπόραρ. Μάλιστα ο Σλοβένος ήταν εκείνος που λύτρωσε το Τριφύλλι στο 69'. Ο Τσέριν εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Σάρλια πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής και ο Σπόραρ με δεύτερη κεφαλιά απ' τη μικρή περιοχή, έδωσε περίεργη τροχιά στην μπάλα ανοίγοντας το σκορ για τους Πράσινους που είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να κλειδώσουν νωρίτερα το τρίποντο.

Ο Άρης που... εξαφανίστηκε στο β' ημίχρονο τελείωσε το ματς και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καμαρά στις καθυστερήσεις.

Άρης: Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (86’ Πίρσμαν), Νταρίντα, Ετέμπο (79’ Γκρέι), Πάλμα, Γκαρσία (46’ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (70’ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Τσέριν (91' Μάγκνουσον), Κλεϊνχέισλερ (60’ Μαντσίνι), Παλάσιος (70’ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (59’ Σπόραρ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ