Αθλητισμός|07.04.2023 23:11

Φινάλε του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για την Euroleague με ήττα απ' την Άλμπα Βερολίνου

Newsroom

Με ήττα ολοκλήρωσε τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στην Euroleague ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι πραγματοποίησαν μια κακή εμφάνιση με αποτέλεσμα να χάσουν 84-88 απ' την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ. Το οριστικό φινάλε θα γραφτεί στο Βελιγράδι απέναντι στην Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο επίλογος των εντός έδρας ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν ήταν αντίστοιχος των... χαμηλών πτήσεων όλης της χρονιάς: οι Πράσινοι έχασαν στο ΟΑΚΑ -και- από την Άλμπα Βερολίνου, πληρώνοντας τα λάθη, τις βιαστικές επιλογές και την αναποτελεσματική άμυνα. Το Τριφύλλι, που βρέθηκε στο -14 στο 12', γύρισε το ματς και φάνηκε να το ελέγχει, καθώς ξέφυγε με +5 στο 35'. Όμως στην τελική ευθεία τα έκανε ξανά... όλα λάθος και το πλήρωσε. Μάλιστα, αδυνατούσε να «καθαρίσει» ένα ματς απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας, δείχνοντας πως για τη φετινή σεζόν... γιατρειά δεν υπάρχει.

Μία αγωνιστική πριν από το τέλος της regular season της Euroleague ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στο 11-22, με τη γερμανική ομάδα να τον... πλησιάζει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας (10-23 ρεκόρ).

Ο Ντουέιν Μπέικον είχε 16 πόντους και στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε την ποιότητά του, ωστόσο τελείωσε το ματς με 1/6 τρίποντα. Ένα από τα χαμένα τρίποντά του ήταν και αυτό στο φινάλε, στο σουτ της νίκης, με τον Αμερικανό για άλλη μια φορά να μην τα καταφέρνει... at the buzzer. Τον Μπέικον ακολούθησαν ο Μάριους Γκριγκόνις (15π.) και ο Γιώργος Παπαγιάννης (13π., 9ρ.), με τον Πάρις Λι να βάζει 12π. με 5/12 σουτ και να τίθεται νοκ - άουτ στο 32' με τραυματισμό. Πέραν όλων των άλλων, οι γηπεδούχοι σούταραν με 25% πίσω από τα 6,75μ. (5/20 τρίποντα). Στην αντίπερα όχθη, ο Μαοντό Λο ήταν άστοχος... όλο το βράδυ (4/14 εντός πεδιάς), αλλά έκρινε το ματς με εύστοχες προσπάθειες στο φινάλε (13π.), ενώ ο Τζαλίν Σμιθ είχε 14 πόντους.

ΠαναθηναϊκόςEuroleagueΑλμπα Βερολίνουειδήσεις τώρα