Αθλητισμός|18.04.2023 12:33

ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου: «Πρέπει να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό με τις προδιαγραφές τέλεσης του Δήμου Βόλου»

Newsroom

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί περίπου σε έναν μήνα από τώρα αλλά παραμένει άγνωστο το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, όπως επίσης και η ημερομηνία τέλεσης. Μετά το απαγορευτικό που σήκωσε η Κύπρος υπό τον φόβο επεισοδίων και το αρχικό «όχι» του δήμαρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για τελικό στο Πανθεσσαλικό, η ΕΠΟ στράφηκε προς το ΟΑΚΑ προκειμένου να διαπιστώσει που βρίσκονται τα έργα που πραγματοποιούνται στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας.

Βεβαίως η διεξαγωγή του τελικού στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν προβλέπεται απ' την προκήρυξη του Κυπέλλου που αναφέρει ότι το παιχνίδι πρέπει να γίνει στο Πανθεσσαλικό. Ως εκ τούτου, το ΟΑΚΑ (όπως και οποιοδήποτε άλλο γήπεδο πέραν του Πανθεσσαλικού) δεν υφίσταται ως επιλογή παρά μόνο αν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη των δύο ομάδων.

Επομένως η ΕΠΟ επιστρέφει στη λύση του Πανθεσσαλικού για το οποίο πλέον τους όρους πρέπει να βάλει ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση της περιοχής. Η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα επισημαίνοντας ότι «ο τελικός πρέπει να διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό» και ότι οι «προδιαγραφές τέλεσης του αγώνα εξαρτώνται από την απόφαση που θα λάβει ο Δήμος Βόλου». Προ ημερών ο Αχιλλέας Μπέος είχε προτείνει να γίνει ο αγώνας παρουσία 5.000 μαθητών και οι δυο ομάδες να διαθέσουν μόνο ακριβά εισιτήρια σε λίγους οπαδούς τους.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Σχετικά με την φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες και σχετική ανακοίνωση του ΟΑΚΑ ως προς το γήπεδο τέλεσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος ανακοινώνουμε τα εξής.

  1. Σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου ο τελικός πρέπει να διεξαχθεί στο «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ» ΣΤΑΔΙΟ ΒΟΛΟΥ.
  2. Οι προδιαγραφές τέλεσης του αγώνα εξαρτώνται από την απόφαση που θα λάβει ο Δήμος Βόλου, στον οποίο ανήκει η κατοχή του γηπέδου, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.
  3. Οι προδιαγραφές αυτές θα συζητηθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. στις 27.4.2023
  4. Η οποιαδήποτε αλλαγή γηπέδου είναι εκτός προκήρυξης και απαιτεί τη συναίνεση των δύο ομάδων.
  5. Για τον λόγο αυτό, η ΕΠΟ δεν έχει αποστείλει, μέχρι τώρα, επιστολή στο ΟΑΚΑ, αλλά διερεύνησε μόνο την τεχνική δυνατότητα χρήσης του σταδίου λόγω των εκτελούμενων εργασιών.
  6. Η ΕΠΟ ουδέν οφείλει στο ΟΑΚΑ. Όσοι υπεργολάβοι, από εργασίες του περσινού τελικού, έχουν αποστείλει τιμολόγια, έχουν εξοφληθεί.

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ

Είχαν προηγηθεί τα δημοσιεύματα περί μη απάντησης του ΟΑΚΑ στην ΕΠΟ αλλά και η ανακοίνωση της διοίκησης του Σταδίου που ανέφερε ότι δεν υπήρξε επιστολή από την Ομοσπονδία, αλλά μόνο τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο. Παράλληλα, αναφέρεται ότι στην επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, τέθηκε απ' τη διοίκηση του Σταδίου και η οφειλή που υπάρχει από τον περσινό τελικό, για την οποία πάντως η ΕΠΟ τονίζει ότι δεν υφίσταται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ:

Για την ορθή ενημέρωση των φιλάθλων το ΔΣ του ΟΑΚΑ ανακοινώνει ότι:

  • -Ουδέποτε έλαβε οποιαδήποτε επιστολή της ΕΠΟ σχετικά με τη δυνατότητα τυχόν διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2023.
  • -Η μοναδική επαφή αφορά σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, προς τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Νεκτάριο Βιδάκη, τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2022.
  • Ο κ. Μπαλτάκος, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες, διερευνητικά ζήτησε να πληροφορηθεί αν οι εργασίες ελέγχου όλων των μεταλλικών κατασκευών «Καλατράβα», οι οποίες ξεκίνησαν έπειτα από την υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που διενέργησε το ΤΑΙΠΕΔ, θα επέτρεπαν διαθεσιμότητα του Σταδίου περί τα τέλη Μαΐου.
  • Ο κ. Βιδάκης ενημέρωσε επιπλέον τον κ. Μπαλτάκο για την εκκρεμούσα οφειλή της ΕΠΟ προς το ΟΑΚΑ από τη διεξαγωγή του περσινού Τελικού Κυπέλλου, για την εξόφληση της οποίας η Ομοσπονδία δεν έχει μεριμνήσει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΑΚΑτελικός κυπέλλουΠΑΟΚΒόλοςΚύπελλο ΕλλάδαςΑχιλλέας ΜπέοςΕΠΟειδήσεις τώραΑΕΚ