Αθλητισμός|01.05.2023 23:30

Στέφανος Τσιτσιπάς: Είχε νεύρα, έκανε λάθη, αλλά βρήκε το κλειδί της νίκης και προκρίθηκε στους 16 της Μαδρίτης

Newsroom

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε το εισιτήριο για τους 16 του Masters της Μαδρίτης ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε 2 ώρες και 17 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Αργεντινού Σεμπαστιάν Μπάες (νούμερο 31).

Ο Τσιτσιπάς έκανε αρκετά λάθη στο παιχνίδι του, γεγονός που του προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στη διάρκεια του αγώνα, όπου είχε ξεσπάσματα με φωνές και... γαλλικά. Την κρίσιμη στιγμή όμως, είχε καθαρό μυαλό και βρήκε ένα πολύτιμο μπρέικ που του άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε 2-1 σετ (7-5, 3-6, 6-3) και έκλεισε θέση στον τέταρτο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης, όπου θα αναμετρηθεί την Τρίτη (2/5, 23.00) με τον Ισπανό Μπερναμπέ Θαπάτα.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς έχασε το σερβίς του πρώτος με τον Αργεντινό να βρίσκεται στο 5-3 αλλά απάντησε με τέσσερα σερί κερδισμένα γκέιμ, μεταξύ των οποίων και δύο μπρέικ, φτάνοντας στο 7-5. Αντιθέτως, στο δεύτερο σετ ο Μπάες έκανε ένα γρήγορο μπρέικ για το 2-0, διατήρησε μέχρι τέλους του σερβίς του κι επικράτησε με 6-3.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, οι δυο παίκτες διατήρησαν με άνεση το σερβίς τους μέχρι και το όγδοο γκέιμ, οπότε ο Τσιτσιπάς πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ για το 5-3 προτού τελειώσει αμέσως μετά το σετ και το ματς για το τελικό 6-3.

Μαδρίτη ATPΤένιςειδήσεις τώραΣτέφανος Τσιτσιπάς