Αθλητισμός | 04.05.2023 19:00

Η δυναμική Σαμπαλένκα λύγισε ξανά τη Μαρία Σάκκαρη - Χαμένη ευκαιρία για πρόκριση στον τελικό της Μαδρίτης

Newsroom

Η φορμαρισμένη και άκρως δυναμική Αρίνα Σαμπαλένκα αποδείχτηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία γνώρισε την ήττα σε δύο σετ και έχασε την ευκαιρία για να προκριθεί στον τελικό της Μαδρίτης. Η νικήτρια του Australian Open επικράτησε με 6-4, 6-1 σε 85 λεπτά και πέρασε στον πέμπτο εφετινό της τελικό, όπου περιμένει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Ίγκα Σβιόντεκ και την Βερόνικα Κουντερμετόβα.

Η Σάκκαρη πάλεψε για να «χτυπήσει» την εξαιρετική φέτος Λευκορωσίδα, όμως έχοντας απέναντί της την τρομερή δύναμη της Νο.2 τενίστριας στον κόσμο, ήταν αγχωμένη και δεν σέρβιρε όπως θα ήθελε. Είχε 47% στο πρώτο σερβίς και πήρε μόνο το 32% από το δεύτερο.

Η πρωταθλήτρια του 2021 είχε αντίστοιχα 69% και 50%, ενώ η διαφορά ήταν εμφανής και στους winners, με τη Σαμπαλένκα να έχει 22 και τη Σάκκαρη μόνο 8. Παρόλα αυτά το πρώτο σετ ήταν αμφίρροπο, αλλά όταν η Σάκκαρη έμεινε πίσω με μπρέικ στο δεύτερο ήταν πλέον φανερό ότι θα έπρεπε να ξεπεράσει τον εαυτό της για να επιστρέψει, ειδικά με τον τρόπο που σέρβιρε η Σαμπαλένκα.

Ήταν η δεύτερη φετινή ήττα της από τη Σαμπαλένκα, ενώ έχει παίξει σε τέσσερις ημιτελικούς το 2023 χωρίς να έχει πάρει νίκη. Η Μαδρίτη, πάντως, ήταν πάντα ένα «κακό» τουρνουά για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, οπότε φεύγει με θετικά μηνύματα από την ισπανική πρωτεύουσα και πάει στη Ρώμη (9/5 η έναρξη της διοργάνωσης), της οποίας οι συνθήκες μοιάζουν πολύ περισσότερο με αυτές του Roland Garros (28/5).

ΤένιςΑρίνα Σαμπαλένκαειδήσεις τώραWTA ΜαδρίτηΜαρία Σάκκαρη