Αθλητισμός | 07.05.2023 00:11

Formula 1: Ο Λεκλέρκ έκανε... δώρο μια άνετη pole position στον Πέρες στο Μαϊάμι - 9ος θα εκκινήσει ο Φερστάπεν!

Newsroom

Μια έξοδος της Ferrari και η εγκατάλειψη του Σαρλ Λεκλέρκ δύο λεπτά πριν απ' το φινάλε των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα του Μαϊάμι για το πρωτάθλημα της Formula 1 πρόσφερε ένα ανέλπιστο δώρο στον Σέρχιο Πέρες, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε τον καλύτερο χρόνο στην πίστα δίχως όμως να έχει δοκιμάσει ο έτερος οδηγός της Red Bull Μαξ Φερστάπεν.

Η εγκατάλειψη του Λεκλέρκ, είχε ως αποτέλεσμα την κόκκινη σημαία και το πρόωρο τέλος της διαδικασίας με τον Πέρες να πανηγύριζει τη δεύτερη εφετινή του pole position την ώρα που ο Φερστάπεν έμεινε στην ένατη θέση καθώς δεν πρόλαβε να χρονομετρηθεί!

Και δεδομένου ότι ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται στο +6 απ' τον Μεξικανό teammate του, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για τον Πέρες προκειμένου να προσπεράσει τον Φερστάπεν και να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Αν μη τι άλλο, όπως εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες, ο αγώνας της Κυριακής (7/5, 22.30) αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Απ' τη δεύτερη θέση του grid θα εκκινήσει ο Αλόνσο, τρίτος θα είναι ο Σάινθ, ενώ ακολουθούν οι Μάγκνουσεν, Γκασλί, Ράσελ, Λεκλέρκ, Οκόν, Φερστάπεν και Μπότας. Μεγάλη έκπληξη ήταν βεβαίως και ο αποκλεισμός του Λιούις Χάμιλτον απ' το Q2. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής θα εκκινήσει απ' τη 13η θέση!

Η πρώτη 10άδα

  1. Πέρες
  2. Αλόνσο
  3. Σάινθ
  4. Μάγκνουσεν
  5. Γκασλί
  6. Ράσελ
  7. Λεκλέρκ
  8. Oκόν
  9. Φερστάπεν
  10. Μπότας

ειδήσεις τώραΜαξ ΦερστάπενFormula 1Κάρλος ΣάινθΦερνάντο ΑλόνσοMercedesΣαρλ ΛεκλέρκFerrariAston MartinΣέρχιο ΠέρεςRed BullGP Μαϊάμι