Αθλητισμός|16.05.2023 10:12

Champions League: Ώρα πρόκρισης για Ίντερ ή ανατροπή της Μίλαν;

Newsroom

Ο πρώτος ημιτελικός του Champions League μεταξύ της Ίντερ και της Μίλαν δεν ήταν ντέρμπι τελικά. Οι Νερατζούρι κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Σίρο νικώντας άνετα με 2-0 και πλέον χρειάζονται μια καλή διαχείριση στην αποψινή (16/5, 22.00, Cosmote Sport 1) ρεβάνς για να επιστρέψουν σε τελικό Champions League για πρώτη φορά μετά το 2010, οπότε και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Η Ίντερ έδειξε πιο έτοιμη απ' τη Μίλαν απ' την οποία πάντως, δύο φορές κατά το παρελθόν έχει αποκλειστεί στο Champions League: στους ημιτελικούς του 2003 (0-0/1-1), όταν τέθηκε νοκ άουτ λόγω του εκτός έδρας γκολ (κανονισμός που δεν ισχύει πλέον), αλλά και στα ιστορικά προημιτελικά του 2005 (2-0/3-0), οπότε το δεύτερο παιχνίδι διεκόπη λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί της Ίντερ.

Αυτή τη φορά όμως οι Νερατζούρι μοιάζουν πιο έτοιμοι, όπως έδειξαν και στο πρώτο ματς, όπου πήραν προβάδισμα με δύο «χτυπήματα» σε τρία λεπτά του Τζέκο (8΄) και του Μκχιταριάν (11'). Γενικότερα η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι έχει φορμαριστεί στην κρισιμότερη περίοδο της σεζόν παρουσιάζοντας εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, σε αντίθεση με τη Μίλαν που προβληματίζει. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, την ώρα που η Ίντερ επικρατούσε της Σασουόλο με 4-2, οι Ροσονέρι έχαναν απ' τη Σπέτσια με 2-0. Η Ίντερ μετρά επτά σερί νίκες στα τελευταία ματς, ενώ η Μίλαν έχει μόλις μία στα τελευταία πέντε. 

Η επιστροφή του Λεάο που τόσο έλειψε απ' το πρώτο ματς, δίνει ένα επιπλέον όπλο στην ομάδα του Στέφανο Πιόλι, ο οποίος όμως κάνει σχέδιά χωρίς να υπολογίζει τον τραυματία Μπενασέρ. Απ' την άλλη πλευρά, μόνο ο Σκρίνιαρ απουσιάζει για την Ίντερ.

Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν και η Ίντερ μετράει τρεις σερί νίκες. Στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη Serie A η Μίλαν νίκησε 3-2 αλλά ακολούθησαν ο θρίαμβος των Νερατζούρι στο Σούπερ Καπ με 3-0, η νίκη στο πρωτάθλημα με 1-0 και η επικράτηση προ εβδομάδας στο Champions League με 2-0.

Η Μίλαν έχει σηκώσει επτά φορές το Champions League, άλλοτε Κύπελλο Πρωταθλητριών, αλλά έχει να εμφανιστεί σε τελικό απ' το 2007, οπότε νίκησε στην Αθήνα τη Λίβερπουλ, ενώ η Ίντερ έχει τρεις κατακτήσεις.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ίντερ: Ονάνα, Μπαστόνι, Ατσέρμπι, Νταρμιάν, Ντούμφρις, Τσαλχάνογλου, Μπαρέλα, Μκχιταριάν, Ντιμάρκο, Μαρτίνες, Τζέκο.

Μίλαν: Μανιάν, Καλάμπρια, Τομόρι, Κιέρ, Τεό Ερναντέζ, Τονάλι, Πομπέγκα, Σαλεμάκερς, Ντίας, Λεάο, Ζιρού.