Αθλητισμός|12.03.2019 17:29

Η ασημένια Ολυμπιονίκης και μαθηματικός άφησε... άλυτο τον γρίφο της ζωής της

Κώστας Ασημακόπουλος

Τον γρίφο της αυτοκτονίας της 23χρονης αμερικανίδας ποδηλάτριας Κέλι Κάτλιν προσπαθούν να λύσουν οι αρχές των ΗΠΑ την ώρα που το συγγενικό της περιβάλλον αλλά και ο κόσμος της παγκόσμιας ποδηλασίας είναι σε κατάσταση σοκ.

Η Κέλι Κάτσλιν πήρε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και είχε τρεις παγκόσμιους τίτλους. Το νεαρό της ηλικίας της την είχαν κατατάξει στα πλέον ανερχόμενα αστέρια της παγκόσμιας ποδηλασίας.

Την περασμένη Παρασκευή ο μπαμπάς της και αργότερα ο αδελφός της ανακοίνωσαν τον θάνατο της. «Δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό που να περνάει και να μη σκεφτόμαστε την θαυμάσια ζωή που θα μπορούσε να ζήσει», ανέφερε ο συντετριμμένος πατέρας της.

T

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδηλασίας των ΗΠΑ Ρομπ ντε Μαρτίνι έκανε λόγο για ασύλληπτη τραγωδία και πρόσθεσε: «Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι από τον θάνατο της Κέλι. Θα μας λείψει πολύ. Η Κέλι ήταν κάτι παραπάνω από μια αθλήτρια ήταν και θα μείνει για πάντα μέλος της αμερικανικής οικογένειας της ποδηλασίας».

Η Κάτλιν εκτός από σπουδαία αθλήτρια της ποδηλασίας έκανε μεταπτυχιακές σπουδές για να πάρει δίπλωμα στους υπολογιστές και τη μαθηματική μηχανική στο Stanford. Από μικρή είχε έφεση στα μαθηματικά με πολλές διακρίσεις στην λύση των μαθηματικών γρίφων. Είχε αποκτήσει προπτυχιακό δίπλωμα στα μαθηματικά και είχε πτυχίο και στην κινεζική γλώσσα.

Σπορποδηλασία