Αθλητισμός | 07.06.2023 08:48

Serie A: Ο άνθρωπος που δεν ήξερε τη Μίλαν απέλυσε τον θρύλο της ομάδας Πάολο Μαλντίνι!

Newsroom

Κι όμως η είδηση είναι αληθινή. Η Μίλαν απέλυσε τον Πάολο Μαλντίνι! Η ιδιοκτησία των Ροσονέρι πήρε την απόφαση να τερματίσει τη συνεργασία της με τη ζωντανή ιστορία της ομάδας, έναν άνθρωπο που... γεννήθηκε μέσα στη Μίλαν, αφού κι ο πατέρας του Τσέζαρε Μαλντίνι, υπήρξε θρύλος του συλλόγου στα 60s.

Ο 54χρονος σήμερα Πάολο Μαλντίνι επέστρεψε στον σύλλογο ως στέλεχος το 2018, εννέα χρόνια μετά την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο (το 2009), ενώ προήχθη στη θέση του τεχνικού διευθυντή το 2019 και λίγο αργότερα ανέλαβε χρέη διευθυντή αθλητικής στρατηγικής και ανάπτυξης.

«Η Μίλαν ανακοινώνει ότι ο Πάολο Μαλντίνι ολοκληρώνει τον ρόλο του στον σύλλογο», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση της ομάδας προσθέτοντας ότι «τον ευχαριστούμε για τα χρόνια που υπηρέτησε στον ρόλο, συνεισφέροντας στην επιστροφή στο Champions League και στην κατάκτηση του σκουντέτο το 2021-22».

Απολύθηκε απ' τον άνθρωπο που δεν ήξερε τη Μίλαν

Η απόλυση του Μαλντίνι επιβεβαιώνει, αν μη τι άλλο, την έλλειψη γνώσης από πλευράς ιδιοκτησίας του συλλόγου της ιστορίας του κλαμπ. Άλλωστε ο 62χρονος Αμερικανός ιδιοκτήτης της ομάδας Τζέρι Καρντινάλε, ο οποίος μπήκε στον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι, δεν έκρυψε πως πριν από 4-5 δεν ήξερε καν τη Μίλαν, ούτε φυσικά κι ότι έχει τα περισσότερα Champions League μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Τη Μίλαν δεν την ήξερα μέχρι και πριν από 4-5 χρόνια όταν άρχισα να κάνω έρευνες. Και είδα ότι είναι δεύτερη σε κατακτήσεις Champions League πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για εμάς ώστε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε να κάνουμε. Μας αρέσει να επενδύουμε και να βελτιώνουμε μια επιχείρηση και αυτό θα κάνουμε εδώ». Και όπως φαίνεται, σύμφωνα με το σκεπτικό του Καρντινάλε, αυτή η... βελτίωση της επιχείρησης σύμφωνα με τον ίδιο -δηλαδή του συλλόγου για τους τιφόζι- θα έρθει μέσω της απομάκρυνσης του απόλυτου ποδοσφαιρικού συμβόλου στην ιστορία και στη συνείδηση των οπαδών της Μίλαν...

Μια ζωή στη Μίλαν

Ο Μαλντίνι, ο οποίος πέρασε την 25χρονη αγωνιστική καριέρα του στη Μίλαν ήταν βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στην πιο επιτυχημένη εποχή της κατακτώντας πέντε Champions League, επτά τίτλους Serie A, τέσσερα Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων προτού κρεμάσει τα παπούτσια του στα 41 του.

Η θητεία του Μαλντίνι σε ρόλο τεχνικού διευθυντή είχε ως αποτέλεσμα τον τίτλο της Serie A το 2021-22, τον πρώτο της μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η έξοδος του Μαλντίνι φέρεται να συγκλόνισε τους παίκτες της Μίλαν.

«Τα καθημερινά του καθήκοντα θα εκτελούνται από μια ομάδα που θα εργάζεται σε στενή συνεργασία με τον πρώτο μάνατζερ της ομάδας, δίνοντας αναφορά εν τέλει στον διευθύνοντα σύμβουλο», πρόσθεσε η Μίλαν.

Εφέτος η Μίλαν τερμάτισε τέταρτη στην κατάταξη του πρωταθλήματος και έφτασε στα ημιτελικά του Champions League, όπου έχασε με 3-0 συνολικά από την Ίντερ.

Serie Aειδήσεις τώραΜίλανΠάολο Μαλντίνι