Αθλητισμός | 14.06.2023 23:47

Συγκλονίζει ο Νικ Κύργιος: «Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω, έπινα αλκοόλ, έκανα ναρκωτικά, κατέληξα σε ψυχιατρική πτέρυγα»

Newsroom

Πίσω απ' το λαμπερό πρόσωπο του αθλητισμού κρύβονται άγνωστες και σκοτεινές πτυχές της ζωής των σούπερ σταρ, οι οποίοι πολλές φορές καλούνται να δώσουν δύσκολες μάχες με τους εσωτερικούς τους δαίμονες. Ο Νικ Κύργιος με την πολυτάραχη ζωή του είναι μια τέτοια περίπτωση καθώς αποκάλυψε πως σε κάποια φάση της καριέρας του σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, ενώ παραδέχθηκε πως έκανε χρήση ναρκωτικών, έπινε αλκοόλ και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κλινική για να λύσει τα προβλήματά του...

Ο 28χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας μιλώντας στο ντοκιμαντέρ «Break Point» του Netflix αποκάλυψε το σκοτάδι που μπορεί να κρύβεται πίσω απ' τη λάμψη. Το νέο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Belonging» θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουνίου και οι αποκαλύψεις του είναι συγκλονιστικές. «Σκεφτόμουν πραγματικά αν ήθελα να αυτοκτονήσω» δήλωσε αρχικά.

Και εξήγησε: «Έχασα στον 2ο γύρο του Wimbledon από τον Ναδάλ. Ξύπνησα μετά τον αγώνα και ο πατέρας μου ήταν στο κρεβάτι και έκλαιγε. Αυτό ήταν βαρύ για μένα. Έλεγα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να το κάνω αυτό. Κατέληξα σε ψυχιατρική πτέρυγα στο Λονδίνο για να λύσω τα προβλήματά μου».

Ο Κύργιος, ο οποίος το προηγούμενο καλοκαίρι έφτασε στο απόγειο της καριέρας τους παίζοντας στον τελικό του Wimbledon, είπε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες που πέρασε: «Αυτή την πίεση δεν μπορούσα να την αντιμετωπίσω. Μισούσα το είδος του ανθρώπου που ήμουν. Έπινα, έκανα χρήση ναρκωτικών, είχα χάσει τη σχέση μου με την οικογένειά μου, έδιωξα όλους τους στενούς μου φίλους μακριά. Θα μπορούσες να πεις ότι πονούσα. Όλο το χέρι μου ήταν καλυμμένο με ουλές. Γι' αυτό φόρεσα το μανίκι του χεριού μου. Για να τα καλύψω όλα».

Ο Κύργιος προ ημερών επέστρεψε στη δράση έπειτα από μήνες απουσίας λόγω προβλήματος στο γόνατο. Ηττήθηκε από τον Κινέζο Ουίμπινγκ Βου με 7-5, 6-3 στον 1ο γύρο του τουρνουά στη Στουτγάρδης αλλά έδειξε υγιής κι έτοιμος για να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο.

Τένιςψυχική υγείαΝικ Κύργιοςειδήσεις τώρα