Αθλητισμός|21.06.2023 14:23

Κλήρωση Conference League: Με Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ο ΠΑΟΚ, με Αραράτ ή Εγνατία ο Άρης

Newsroom

Μετά τον Παναθηναϊκό που κληρώθηκε με την ουκρανική Ντνίπρο στον 2ο προκριματικό του Champions League και τον Ολυμπιακό που έμαθε ότι θα παίξει στον 3ο γύρο του Europa League με τον χαμένο του ζευγαριού Γκενκ - Σέρβετ, πληροφορήθηκαν τους αντιπάλους τους στον 2ο προκριματικό του Europa Conference League και ο ΠΑΟΚ με τον Άρη. Ο Δικέφαλος κληρώθηκε με την ισραηλινή Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ενώ οι Κίτρινοι θα παίξουν με τον νικητή του ζευγαριού απ' τον 1ο προκριματικό της Αραράτ απ' το Αζερμπαϊτζάν και της Εγνατία απ' την Αλβανία, που αναμετρώνται στις 13 και 20 Ιουλίου...

Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου στην Τούμπα, ενώ το δεύτερο στις 3 Αυγούστου στο Ισραήλ. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης θα παίξει εκτός έδρας στις 27 Ιουλίου και θα έχει τη ρεβάνς στο Κλ. Βικελίδης στις 3 Αυγούστου.

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο 3ος προκριματικός γύρος αρχίζει στις 10 Αυγούστου και το δεύτερο παιχνίδι διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα (17/8). Τα playoffs είναι προγραμματισμένα για τις 24 και 31 Αυγούστου. Σε περίπτωση αποκλεισμού δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, όπως συμβαίνει με τις ομάδες που παίζουν σε Champions League και Europa League.

Το προφίλ της Μπεϊτάρ

Η ισραηλινή ομάδα τερμάτισε όγδοη την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο, το οποίο της έδωσε το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο ήταν ένα βήμα από το να μείνει... εκτός, καθώς οι φίλαθλοι της δημιούργησαν επεισόδια αλλά μέσα από έφεση την οποία κατέθεσαν οι ιθύνοντες του συλλόγου η τιμωρία άλλαξε.

H χρηματιστηριακή αξία της ομάδας σύμφωνα με το transfermarkt ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια, ενώ το μεγάλο αστέρι είναι ο Ίον Νικολαέσκου, ο οποίος την περασμένη σεζόν πέτυχε 14 τέρματα, όντας πρώτος σκόρερ, ενώ ξεχωρίζει και ο Κολομβιανός Ασπρίγια, 34χρονος εξτρέμ με 13 γκολ.Την περσινή σεζόν σε σύνολο 38 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, είχε 18 νίκες, 4 ισοπαλίες και 16 ήττες. Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι τα 25,8 έτη.

Προπονητής είναι ο Γιόσι Αμπουκάσις, ο οποίος βρίσκεται στον σύλλογο από τον Φλεβάρη του 2022. Έχει δουλέψει μόνο στο Ισραήλ και σε ομάδες όπως η Μπνέι Γιεχούντα, η Χάποελ Μπερ Σεβά, η Χάποελ Τελ Αβίβ ενώ στο ξεκίνημα της καριέρας του και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2011/2012 ήταν βοηθός προπονητή του Έλι Γκούτμαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως ποδοσφαιριστής δεν πέρασε ποτέ τα σύνορα της χώρας του, ενώ έχει αγωνιστεί και στη Μπεϊτάρ.

Μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η περσινή χρονιά, αφού επέστρεψε στους τίτλους μετά τη σεζόν 2008/2009. Μετράει 6 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα και 2 super cup.

Έδρα της είναι το Τέντι Κόλεκ, χωρητικότητας 33.500 θεατών, το οποίο κατασκευάστηκε το 1990. Είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας και αριθμεί πολλούς οπαδούς, έχοντας μία... καυτή έδρα.

Έχει αποκτήσει ήδη δύο παίκτες. Τον Γιουβάλ Ασκενάζι και τον Γκριγκόρι Μορόζοβ από Μπνέι Σαχνίν και Σέλιε, αθλητές που αγωνίζονται σε κέντρο και αριστερό μπακ αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες την σεζόν 2000/2001 για τον πρώτο προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 3-1 στην Τούμπα και να έρχεται ισόπαλος με 3-3 στο Ισραήλ, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση.

To προφίλ της Αραράτ

Η αρμενική ομάδα ιδρύθηκε στο Γερεβάν, το 2017, και την περασμένη σεζόν κατάφερε να πάρει την 3η θέση στο πρωτάθλημα της χώρας πίσω από τη Μπάναντς και την Πιούνικ Γιερεβάν. Παρά τη βραχύβια ιστορία της κατάφερε να κατακτήσει δις το πρωτάθλημα και μάλιστα σερί (2019, 2020) ενώ στο παλμαρέ της έχει και ένα σούπερ καπ Αρμενίας (2019). Σημειώνεται ότι η Αραράτ έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις της στα κύπελλα Ευρώπης και στις τρεις διοργανώσεις μετρώντας σε 14 παιχνίδια, 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Το ρόστερ της αποτελείται από 13 Αρμένιους και 13 ξένους παίκτες (τρεις Κολομβιανούς, τρεις Βραζιλιάνους, τρεις Νιγηριανούς, δύο Κενυάτες και δύο Ρώσους. Aστέρια για την ομάδα της πρωτεύουσας θεωρούνται ο Ιβοριανός στράικερ Βίλφριντ Έζα και ο Νιγηριανός εξτρέμ Τεντόν Ιένε.

Το προφίλ της Εγνατία

Η αλβανική ομάδα από τη Ρογκοζίνε, περιοχή κοντά στα Τίρανα, έχει έτος ίδρυσης το 1934 και βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία της χώρας από το 2021. Φέτος τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος πίσω από την Παρτιζάνι και την Τίρανα FC και θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να συμμετάσχει στα προκριματικά των κυπέλλων Ευρώπης.

Το ρόστερ της αποτελείται από 16 Αλβανούς και 7 ξένους παίκτες (δύο Βραζιλιάνους, δύο Γκανέζους, έναν Νιγηριανό, έναν Ιβοριανό και έναν Λιθουανό). Αστέρια για την αλβανική ομάδα θεωρούνται ο Γκανέζος στράικερ Ράφαελ Ντουαμένα και ο Βραζιλιάνος χαφ Φερνάντο Μεδέιρος.

κλήρωσηΠΑΟΚEuropa Conference LeagueΑρηςειδήσεις τώρα