Αθλητισμός|26.06.2023 18:43

Αιφνιδιαστικό διαζύγιο της Μπαρτσελόνα με τον Γιασικεβίτσιους! Ο Ρότζερ Γκριμάου νέος προπονητής των Καταλανών

Newsroom

Μολονότι όλα έδειχναν παραμονή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Μπαρτσελόνα (ιδίως μετά το 3-0 επί της Ρεάλ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος), μέσα σε λίγες ώρες ήρθε η ολική ανατροπή. Ο Λιθουανός προπονητής δεν τα βρήκε με τη διοίκηση του καταλανικού συλλόγου και το διαζύγιο βγήκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του Σάρας.

Παράλληλα, κλείδωσε και το όνομα του νέου προπονητή καθώς ο 44χρονος Ρότζερ Γκριμάου αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας. Υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον σύλλογο όπου αγωνίστηκε απ' το 2003 ως το 2011. Μάλιστα το 2010 σήκωσε την Euroleague ως αρχηγός. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κόουτς που προέρχεται απ' το εσωτερικό του συλλόγου καθώς την τελευταία πενταετία εργάστηκε στα τμήματα υποδομής και εκπαίδευσης της Μπαρτσελόνα.

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα ανέφερε τα εξής: «Η Μπαρτσελόνα και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποφάσισαν να χωρίσουν μετά από τρεις σεζόν. Ο Σύλλογος ξεκινά ένα νέο έργο στον τομέα του μπάσκετ και έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ρότζερ Γκριμάου , ο οποίος θα είναι προπονητής της Μπάρτσα για τις επόμενες δύο σεζόν, έως τις 30 Ιουνίου 2025.

Ο Γκριμάου, 44 ετών, ήταν προπονητής της Μπάρτσα Ατλέτικ και των τζούνιορς τις δύο τελευταίες σεζόν (2021-23), σημειώνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα και εκπαιδεύοντας παίκτες, ενώ προηγουμένως, από το 2018 έως το 2021, ήταν βοηθός προπονητή της δεύτερης ομάδας στο LEB Oro και στο LEB Plata. Ως παίκτης, υπερασπίστηκε τη φανέλα της Μπάρτσα για οχτώ σεζόν (2003-2011) και ήταν ο αρχηγός που σήκωσε την Ευρωλίγκα το 2010.

Η Μπαρτσελόνα θέλει να εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη της στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τον επαγγελματισμό, τη δέσμευση, την αφοσίωση και τη πάντα θετική και στενή αντιμετώπιση που έδειχνε πάντα σε όλα τα επίπεδα που απαρτίζουν την οικογένεια της Μπάρτσα, και του εύχεται καλή τύχη και επιτεύγματα στο μέλλον. Η Μπάρτσα θα είναι πάντα το σπίτι σου».

ΜπαρτσελόναEuroleagueΣαρούνας Γιασικεβίτσιουςειδήσεις τώρα