Αθλητισμός|20.07.2023 17:23

ΕΠΟ: «Επίσπευση των ερευνών για τα στημένα» - Οι θέσεις των Big 4 για την υπόθεση και η μεγάλη ένταση για το ποσοστό στην Ομοσπονδία

Newsroom

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ενημέρωσε για τις αποφάσεις της μετά τη συνεδρίασή της με θέμα (και) την περιβόητη υπόθεση των «στημένων». Εκεί, μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι και των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε κι όπως αναφέρε η ΕΕΠ στην ενημέρωσή της, αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίσπευση των ερευνών που θα αφορούν σε χειραγώγηση αγώνων και παράνομο στοιχηματισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να στείλει επιστολές με τις οποίες θα ζητά την επίσπευση των διεξαγόμενων ερευνών για χειραγώγηση και παράνομο στοιχηματισμό αγώνων ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Οι επιστολές θα σταλούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Λάζαρο Μαυρόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου και την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.).

Επίσης, αποφασίστηκε η διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στις 2 Αυγούστου προκειμένου να αποφασισθεί το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο που θα διέπει μελλοντικά την πειθαρχική εξέταση υποθέσεων παράνομου στοιχηματισμού.
Παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν και ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα με την ληφθείσα απόφαση».

Η θέση του ΠΑΟΚ

Προηγουμένως ο ΠΑΟΚ, με εντολή του Ιβάν Σαββίδη, πήρε ξεκάθαρη θέση για το κύκλωμα των στημένων αγώνων δια στόματος Μάκη Γκαγκάτση. «Εφόσον αποδειχθεί η ενοχή τους, να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι» τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε επίσημη θέση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που διεξάγεται αυτή την ώρα και αφορά την μεγάλη έρευνα για την τυχόν ύπαρξη κυκλωμάτων στημένων αγώνων με εμπλοκή ομάδων και παραγόντων της SL και SL2. «Προτείνουμε να σταλεί επιστολή στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επικεφαλής της αθλητικής δικαιοσύνης Βιργινία Σακελλαροπούλου και στον ποδοσφαιρικό/αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, για την ανάγκη όλων των άμεσων ενεργειών τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα και το νέο πρωτάθλημα σε SL1 και SL2 να μην έχει σκιές. Να τιμωρηθούν με τις προβλεπόμενες ποινές οι εμπλεκόμενες ομάδες (υποβιβασμός) και οι παράγοντες (ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο) εφόσον αποδειχθεί η ενοχή τους με βάση την έρευνα που γίνεται».

Η επιστολή Μαρινάκη

Ο πρόεδρος της Super League και της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» στην Ομοσπονδία, αφενός για το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των μελών της ΚΕΔ, κάνοντας λόγο για «σκιώδεις αρχιδιαιτητές», αλλά και για τις προτάσεις του Παναγιώτη Μπαλτάκου για την καταπολέμηση των «στημένων» αγώνων.

Αναλυτικά η επιστολή του Β.Μαρινάκη, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής: «Αναφορικά με την υπ’ άριθμ. 54 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής:

Διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι συνεχίζεται η απαράδεκτη πρακτική της Διοίκησης να εισάγει προς συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή θέματα που στερούνται τεκμηρίωσης και μάλιστα, να ζητά και από τα Μέλη της ΕΕ να «θεραπεύσουν» αυτή την αντικαταστατική και αθέμιτη διαδικασία δια της παρεχόμενης «έγκρισης θεμάτων ημερησίας διάταξης» (Θέμα 3). Τέτοια θέματα στην σημερινή συνεδρίαση είναι τα υπ’ αρ. 16, 19, 23, 24, 25, 26, 27 (που είτε είναι το ίδιο με το θέμα 23, είτε η ΕΠΟ δαπανά για υπηρεσίες φύλαξης τα μεγαλύτερα ποσά στην Ελλάδα!), 28, 29, 30, τα οποία ασφαλώς και δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε συζήτηση εφόσον δεν έχουν περιεχόμενο σαφές και εκ των προτέρων γνωστό στα Μέλη της Ε.Ε./ Ε.Π.Ο.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα θέματα της ΗΔ, επιχειρείται εκ της πλαγίας οδού (και ιδίως δια του θέματος 6) να εισαχθεί προς «έγκριση»/ «επικύρωση» η «ανανέωση των συμβάσεων των Μελών της ΚΕΔ που ολοκληρώνονται στις 31.07.2023» χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι τα Μέλη αυτά. Προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος στην ανανέωση οποιασδήποτε σύμβασης όταν δεν γνωρίζω ποια πρόσωπα συγκεκριμένα αφορά και όταν δεν προκύπτουν με σαφήνεια τα καθήκοντά τους.

Παρά το Καταστατικό και χωρίς καμία αρμοδιότητα κ. Πρόεδρε «χρίσατε» τον κ. Στ. Μάνταλο «Αντιπρόεδρο» της ΚΕΔ όπως ο ίδιος ο Αρχιδιαιτητής κ. Benett προσδιόρισε την ιδιότητά του κατά την συνάντησή του με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Superleague 1 τον περασμένο Μάρτιο. Εξίσου παρανόμως ο κ. Μάνταλος συμμετέχει στους ορισμούς των Διαιτητών του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και έχει αναλάβει την επικοινωνία μαζί τους ή την εκπαίδευσή τους στα σεμινάρια, όπως και πάλι συνομολόγησε ο κ. Benett. Kι όλα αυτά όταν η θέση του στο οργανόγραμμα της ΚΕΔ συναρτάται μόνο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σας ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι διατεθειμένος – εκπροσωπώντας τον μεγαλύτερο φορέα του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα - να ανεχθώ «Μάνταλους» και «σκιώδεις αρχιδιαιτητές». Ούτε και πρόκειται να συναινέσω ποτέ σε συμβάσεις «Μάνταλων» και άλλων που αδιαφανώς διοικούν την ελληνική διαιτησία κρυπτόμενοι.

Τέλος, μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι δεν υπάρχει στην ΗΔ καμία απολύτως αναφορά στο θέμα των ημερών που απασχολεί το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου και αφορά τις εν εξελίξει έρευνες για το κύκλωμα στοιχηματισμού και διαφθοράς που λυμαίνεται τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η μόνη σπουδή της Ομοσπονδίας ήταν να εκδώσει μια «προσωπική» ανακοίνωση ο Πρόεδρος για να δείξει τα «αντανακλαστικά» του και να κάνει επίδειξη «αποφασιστικότητας». Σε αυτή μας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «εισηγηθεί» την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού με μεθόδους ανεδαφικές και επικίνδυνες. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Πρόεδρος της ΕΠΟ μας είπε ότι αν θέλει κάποιος μπορεί να πληρώσει και να χειραγωγήσει έναν αγώνα ελεύθερα. Είναι η πρώτη φορά και ίσως μοναδική στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά πράγματα που τα φαινόμενα χειραγώγησης αντιμετωπίζονται με λογική «τιμοκαταλόγου». Για να μην αναφερθώ στο νομοθετικά ανεδαφικό κομμάτι των προτάσεών του που είναι αδύνατο να υλοποιηθούν σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα.

Αντί ο Πρόεδρος της ΕΠΟ να αναλαμβάνει «πρωτοβουλίες» που «κανονικοποιούν» την παρανομία και που δεν έχουν κανέναν άλλο σκοπό παρά να παρεκτρέψουν την συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα (και ενδεχομένως να καθυστερήσουν την διαλεύκανση της υπόθεσης….), καλύτερο θα ήταν να ζητήσει από τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ να επιταχύνουν την διαδικασία της εις βάθος εξέτασης του θέματος άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις. Οι Δικαστές που απαρτίζουν την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ είναι και έμπειροι και ικανοί και έχουν στην διάθεσή τους επαρκές νομικό οπλοστάσιο ώστε να δράσουν αποτελεσματικά. Αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθούν πιο γρήγορα και όχι «κανονιστικές πρωτοβουλίες» που θα τους καθυστερήσουν περισσότερο. Θα περιμέναμε από την Ομοσπονδία να έχει ήδη ενεργήσει προκειμένου να διευκολυνθούν στο έργο τους, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως για την ΕΠΟ η ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν είναι επιθυμητή και γι’ αυτό θα πρέπει να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις. Η Superleague 1 θα πράξει κάθε τι απαραίτητο προκειμένου η υπόθεση αυτή να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς ώστε να εξαφανιστεί οποιαδήποτε σκιά πάνω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τέλος, σας δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα του Συνεταιρισμού έναντι οιασδήποτε απόφασης που είναι αντίθετη στις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού και δύναται να βλάψει τα συμφέροντά μας».

Επιστολή Αλαφούζου

Επιστολή προς την ΕΠΟ έστειλε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού κάνοντας λόγο για εύλογες σκέψεις για επιχείρηση συγκάλυψης. Μετά την επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ το βράδυ της Τετάρτης για την υπόθεση των στημένων αγώνων, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, επανήλθε με νέα επιστολή προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στην επιστολή ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού: «Η εκφρασθείσα στην από 19-7-2023 απαντητική επιστολή θέση σας ότι το ζήτημα της δικαστικής υπόθεσης των χειραγωγημένων αγώνων αποτελεί ζήτημα αρμοδιότητας της Ε.Ε και όχι της Ε.Ε.Π. είναι τόσο αυτονόητα αβάσιμη που εύλογα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για άλλη μια φορά επιχειρείται συνειδητά να υποβαθμιστεί ο ρόλος και η σημασία της Ε.Ε.Π. κατά παράβαση της Ολιστικής Μελέτης.

Η άποψη ότι το ζήτημα της χειραγώγησης δεκάδων αγώνων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν αφορά τους φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που εκπροσωπούνται στην ΕΕΠ αλλά την ΕΕ που ελέγχεται από Προέδρους τοπικών ενώσεων είναι τόσο εκτός κανονιστικής και ποδοσφαιρικής πραγματικότητας που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της ΕΠΟ με τις οποίες πρότεινε παντελώς αβάσιμες νομικές λύσεις οι οποίες μάλλον εξυπηρετούσαν επικοινωνιακούς σκοπούς, όπως τουλάχιστον ο Πρόεδρος της ΕΠΟ τους αντιλαμβάνεται.

Η κατάργηση της ανακριτικής διαδικασίας και η ποινή της αποβολής από το πρωτάθλημα απευθείας με τον τρίτο φάκελο είναι προτάσεις όχι μόνο αντίθετες στις σχετικές κανονιστικές διατάξεις της FIFA και της UEFA αλλά και επικίνδυνες διότι έτσι θα κινδύνευαν με εξόντωση ακόμα και ομάδες, οι οποίες θα είχαν την ατυχία νασυμμετάσχουν σε τρεις αγώνες τους οποίους ο αντίπαλος τους θαχειραγωγούσε εν αγνοία τους.

Όσον αφορά την πρότασή του για νομοθετική ρύθμιση του βαθμού απόδειξης που απαιτείται ας τον ενημερώσει κάποιος ότι ήδη ο σχετικός κανονισμός προβλέπει ότι οι υποθέσεις αυτές ερευνώνται και δικάζονται χωρίς καθυστέρηση και χωρίς να απαιτείται να ολοκληρωθεί η αντίστοιχη ποινική διαδικασία και ότι προκειμένου να υπάρξει απόφαση καταδίκης για τα αδικήματα χειραγώγησης, ο βαθμός απόδειξης που απαιτείται είναι αυτός του comfortable satisfaction (όπως η έννοια αυτού έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τη νομολογία του C.A.S.), δηλαδή μεγαλύτερος από την απλή πιθανολόγηση και μικρότερος από την απόδειξη πέραν πάσας αμφιβολίας.

Οι ανωτέρω ανεδαφικές προτάσεις αλλά και η εν γένει ως τώρα στάση της Ομοσπονδίας δημιουργούν εύλογες σκέψεις ότι επιχειρείται προσπάθεια συγκάλυψης μιας υπόθεσης η οποία μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για μια σημαντική κάθαρση του επαγγελματικούποδοσφαίρου».

Η θέση της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν απόλυτη στο θέμα της πάταξης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο μέσω της τοποθέτησης του διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Κοσμά, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως είναι εξίσου σημαντικό να δοθεί βάρος και στην τεκμηρίωση που για την Ένωση πρέπει να είναι η λέξη κλειδί. «Γρήγορες διαδικασίες, πλήρης στήριξη σε όλες τις προσπάθειες για να έχουμε αποτέλεσμα γρήγορα, αλλά οπωσδήποτε πάντα με βάρος στην τεκμηρίωση», είναι το «πιστεύω» και αυτό που υποστηρίζει η ΑΕΚ.

«Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, να πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, να ασκηθούν όλες οι πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Να πάμε γρήγορα, αλλά τεκμηριωμένα. Για παράδειγμα αν πάει ένας ποδοσφαιριστής να στήσει την ομάδα του, θα χτυπήσει το ραντάρ, όμως η ομάδα δεν έχει ευθύνη. Δεν γίνεται να έχουμε τιμωρίες με απλές ενδείξεις, πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση. Ώστε κανείς ένοχος να μη διαφύγει, αλλά και κανείς αθώος να μην καταδικαστεί. Η λέξη κλειδί είναι η τεκμηρίωση. Πλήρης τεκμηρίωση ώστε να σταλεί η υπόθεση σε δίκη με ολοκληρωμένο φάκελο έτσι ώστε οποιοσδήποτε είναι βρώμικος να καταδικαστεί, αλλά όχι να καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Υπάρχουν 109 φάκελοι. Αν υπάρχει 70 ένοχοι να καταδικαστούν, αλλά κι αν υπάρχουν 30 αθώοι να μην την πληρώσουν άδικα για οτιδήποτε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο α' αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς.

Επίσης η ΑΕΚ έριξε βάρος μέσω Κοσμά στο να μην επιτραπεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης η ακατάσχετη φημολογία που κυριαρχεί ως τώρα.

«Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι όμηρος μιας ακατάσχετης φημολογίας. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στα χέρια μας αυτή την στιγμή, όπως και η επιτροπή δεοντολογίας δεν έχει στοιχεία στα χέρια της. Έχουμε μόνο διασπορά ακατάσχετης φημολογίας χωρίς να έχει πάρει η επιτροπή δεοντολογίας τίποτα. Αυτό πρέπει να ζητήσουμε να συμβεί, να έχουμε το γρηγορότερο τα στοιχεία από την οικονομική αστυνομία και το εγκληματολογικό. Να αξιολογηθεί το υλικό και να προχωρήσει η διαδικασία, σύννομα και τεκμηριωμένα. Όχι να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης η ακατάσχετη φημολογία. Να δοθεί βορά ένα όνομα ή μια ομάδα και να μην έχει τελικά ευθύνη θα είναι απαράδεκτο. Δε μπορεί να καταδικάζεται κανείς χωρίς αποδεικτικό υλικό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κοσμάς.

Επίσης η ΑΕΚ έκανε κάποιες αναφορές σε σχέση με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου. «Η ΑΕΚ σας παρακαλεί να ασκήσετε όλη σας την επιρροή για να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Κι ένας να είναι ο ένοχος να πληρώσει και να πληρώσει γρήγορα, πόσο μάλλον αν είναι περισσότεροι. Αλλά δεν μπορεί να παρακαμφθεί η ανακριτική διαδικασία. Κατανοητό το ενδιαφέρον σας κύριε πρόεδρε, αλλά να προχωρήσουμε σωστά και τεκμηριωμένα για να φτάσουμε ως το τέλος. Αν υπάρχει σαθρό υπόβαθρο στην τεκμηρίωση μετά μπορεί κάποιος όντως ένοχος, σε δεύτερο ή τρίτο βαθμό να αθωωθεί. Αν είναι δεμένη η τιμωρία όμως, θα τιμωρηθεί σε όλους τους βαθμούς. Όχι υπ'ο την πίεση των στιγμών και για τις εντυπώσεις να κινηθούμε χωρίς τεκμηρίωση. Ό,τι ζητήσουν οι δικαστές για να φέρουν σε πέρας γρήγορα και τεκμηριωμένα το έργο τους, να το έχουν», είπε και πρόσθεσε: «Παράδειγμα το Παναθηναϊκός – Απόλλων Λάρισας. Αν ο συντάκτης της έκθεσης δεν είχε γράψει πως δεν προκύπτει ευθύνη του Παναθηναϊκού, τι θα είχε γίνει; Θα είχε τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός;».

Να σημειωθεί τέλος πως σύμφωνα με την ΑΕΚ «όλοι συμφώνησαν στο ότι δεν μπορούν να υπάρχουν τιμωρίες μόνο με μια απλή έκθεση, χωρίς άλλο στοιχείο. Αν υπάρχουν τεκμηριωμένες ευθύνες των ομάδων, να έχουμε την μέγιστη των ποινών, υποβιβασμούς ομάδων, ισόβιες τιμωρίες προσώπων και τα λοιπά».

Ένταση για τα ποσοστά στην ΕΠΟ

Στο μεταξύ, σε κλίμα μεγάλης έντασης και χωρίς αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση της Super League με την ΕΠΟ για τη μείωση των ποσοστών που καταβάλει ο συνεταιρισμός στην Ομοσπονδία. Το κλίμα στη συνάντηση χτύπησε... κόκκινο σύμφωνα με πληροφορίες και δεν έλειψαν οι στιγμές μεγάλης έντασης.

Η αντιπροσωπεία της Λίγκας αποτελούνταν από την αντιπρόεδρο της Super League, Κάτια Κοξένογλου (Ατρόμητος) και τους Γιώργο Μποροβήλο (Αστέρας Τρίπολης), Μάκη Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ), Λεωνίδα Μπουτσικάρη (Παναθηναϊκός), Κώστα Καραπαπά (Ολυμπιακός) και Γιώργο Κοσμά (ΑΕΚ). Εκείνο που αξιώνει η Super League είναι να μειωθεί το ποσοστό που καταβάλουν οι ομάδες στην ΕΠΟ για την πώληση ποδοσφαιριστών από το 5% στο 1% και να εξαλειφθεί για την αγορά παικτών.

Από την πλευρά της ΕΠΟ υπήρξε κάθετη άρνηση και μάλιστα ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας φέρεται να έβαλε στο τραπέζι το ενδεχόμενο αύξησης των ποσοστών, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά του συνεταιρισμού.

Σε εκείνο το σημείο ακολούθησε πολύ μεγάλη ένταση, με τους εκπροσώπους των ομάδων να αναρωτιούνται πως μπορούν να λέγονται τέτοια πράγματα και να τονίζουν ότι αυτό δεν είχε συμφωνηθεί όταν πριν 17 χρόνια είχε δοθεί η διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ στη Super League.

Από την αντιπροσωπεία της Λίγκας ειπώθηκε τότε προς τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ: “τότε να σας δώσουμε τη διοργάνωση να δούμε πως θα την κάνετε”, με τον Κώστα Καραπαπά να παρεμβαίνει και να λέει ότι: “Κανονικά και το Κύπελλο πρέπει να μας δώσετε για να γίνει σωστά”.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος, λέγοντας στους εκπροσώπους της Λίγκας πως: “Είστε μία ακόμα ΕΠΣ της ΕΠΟ”, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των ομάδων.

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης ανέφερε ότι: “αφού μας θεωρείτε ότι είμαστε το ίδιο με την ΕΠΣ Χίου αποχωρούμε”, το ίδιο έπραξε και ο Ολυμπιακός και η συνεδρίαση διεκόπη.

στημένοι αγώνεςΠΑΟΚΑΕΚστημένα παιχνίδιαΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςΕΠΟειδήσεις τώραSuperLeague