Αθλητισμός|09.08.2023 23:00

Champions League: Σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ στη Λεωφόρο με χρυσό σκόρερ τον Μπερνάρ!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός απέναντι στη Μαρσέιγ στο πρώτο ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι Πράσινοι επικράτησαν 1-0 των Μασσαλών στη Λεωφόρο και πάνε στο Βελοντρόμ για μια «καυτή» ρεβάνς στις 15 Αυγούστου έχοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Το γκολ του Μπερνάρ στο 83' αποδείχθηκε χρυσό για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο της Μαρσέιγ που τα βρήκε σκούρα στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι. 

Σε ένα παιχνίδι που έγινε σε βαρύ κλίμα και υπό τη σκιά της δολοφονίας του φιλάθλου της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με πάθος, ορμή και μεγάλη ενέργεια βάζοντας εξαρχής δύσκολα στη Μαρσέιγ που δυσκολεύτηκε πολύ να απειλήσει. Το έκανε σε 45 λεπτά μόνο μια φορά με άστοχη κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ. Αντιθέτως, οι Πράσινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και την κατοχή της μπάλας φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα τους. Δεν είχαν μεγάλη φάση, αλλά ήταν ξεκάθαρα το «αφεντικό» στο γήπεδο.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί. Η Μαρσέιγ προσπάθησε να γίνει απειλητική με μακρινά σουτ του Ουνάχι και του Κλος στο 50’. Οι Πράσινοι όχι μόνο κράτησαν ανέπαφη την εστία τους αλλά είχαν και τρεις καλές στιγμές με τον Σπόραρ στο 53’, τον Μαντσίνι στο 57’ και τον Βιλένα στο 58’ δίχως όμως να βρουν στόχο.

Στο 65’ η Μαρσέιγ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοντόγκμπια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Πράσινοι διατήρησαν τον έλεγχο και βρήκαν τελικά το γκολ που δικαιούνταν στο 83’ με πολύ ωραία συνεργασία τριών παικτών που μπήκαν ως αλλαγή. Ο Μπερνάρ άλλαξε με τον Κλεϊνχέισλερ κι έκανε κίνηση προς την περιοχή. Ο Ούγγρος πάσαρε στον Ιωαννίδη, ο οποίος με τη σειρά του έστρωσε για τον Βραζιλιάνο, που βγήκε τετ α τετ και εκτέλεσε άψογα για το 1-0.

Οι Πράσινοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους και πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη ενόψει της ρεβάνς του Βελοντρόμ. Η ατμόσφαιρα ωστόσο στη Λεωφόρο δεν ήταν γιορτινή καθώς ήταν φανερό πως άπαντες είναι επηρεασμένοι απ' την σοκαριστική δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ...

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (79’ Μλαντένοβιτς), Μάγκνουσον, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Βιλένα (79’ Τσέριν), Ρουμπέν, Τζούριτσιτς (72’ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (58’ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (72’ Ιωαννίδης).

Μαρσέιγ: Λόπεθ, Ζιγκό, Μπαλέρντι, Κλος, Λόντι, Βερετού (86’ Γκεντουζί), Κοντογκμπιά, Εντιαγέ (74’ Μουζ), Σαρ (74’ Αρίτ), Ουναχί (67’ Ρονζιέ), Ομπαμεγιάνγκ (86’ Μπεμπά).

ΠαναθηναϊκόςChampions LeagueΜαρσέιγειδήσεις τώρα