Αθλητισμός|17.08.2023 23:15

Με «χρυσό» γκολ του Αλεξανδρόπουλου στο 95' ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League!

Newsroom

Το πρώτο γκολ του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν... σωτήριο για τους Ερυθρόλευκους. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, που πλέον φοράει τα κόκκινα, μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή και με ένα εξαιρετικό τέρμα στο 95' ισοφάρισε (1-1) την Γκενκ και έστειλε τους Πειραιώτες στα πλέι οφ του Europa League με αντίπαλο την Τσουκαρίτσκι, εξασφαλίζοντας (ανεξάρτητα απ' το τι θα συμβεί εκεί) μια σίγουρη θέση στους ομίλους...

Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν... θελκτική και στα δύο ματς αλλά στο τέλος της ημέρας η δουλειά έγινε! Το γκολ του Κώστα Φορτούνη στο 1ο λεπτό του πρώτου αγώνα και το «χρυσό» του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο 90+5' του επαναληπτικού του Βελγίου, χάρισαν στον Ολυμπιακό -με το 1-1 κόντρα στη Γκενκ- την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League και ταυτόχρονα την εξασφαλισμένη παρουσία του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης (στο καλό σενάριο σε ομίλους Europa και στο κακό σε ομίλους Conference).

Οι Βέλγοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με πέναλτι του Πέιντσιλ στο 30' (το έπιασε αρχικά ο Πασχαλάκης αλλά δόθηκε επανάληψη) και είχαν τον απόλυτο έλεγχο ως το 65', με τον Ολυμπιακό να μην έχει καν τελική προσπάθεια. Ωστόσο η αποβολή του Πέιντσιλ έβαλε τους «ερυθρόλευκους» σε... τροχιά πρόκρισης. Από το σημείο αυτό η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, πίεσε, έφτιαξε φάσεις, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπιέλ και τελικά βρήκε το... buzzer beater με το εξαιρετικό σουτ του Αλεξανδρόπουλου στο 95'.

Στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Ροντινέι, ο οποίος χάνει το επόμενο ευρωπαϊκό ματς των Πειραιωτών.

Γκενκ: Φάντεφορντ, Μακένζι (90+8' Ογιέν), Ουατάρα, Κουέστα, Καγιέμπε, Χροσόφσκι (90+7' Αροκοντάρε), Ελ Κανούς, Μουνιόθ, Φαντέρα (70' Γκαλάρθα), Πέιντσιλ, Σορ (90' Μπα).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα, Μ. Καμαρά (80' Βρουσάι), Φορτούνης (90+8' Ντόη), Καρβάλιο (46' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (68' Μπιέλ), Ελ Κααμπί (68' Ελ Αραμπί).

ΟλυμπιακόςΣωτήρης ΑλεξανδρόπουλοςΓκενκEuropa Leagueειδήσεις τώρα