Αθλητισμός|29.08.2023 09:59

Άρχισε δυναμικά το US Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Άνετο 3-0 απέναντι στον Ράονιτς

Newsroom

Ιδανική εκκίνηση έκανε στο US Open o Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη) κυριάρχησε του Μίλος Ράονιτς στα τρία σετ (3-0) και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά της Νέας Υόρκης. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος για πρώτη φορά δεν είχε στο πλευρό του τον πατέρα του Απόστολο, αλλά τον Μαρκ Φιλιππούση, τον αδερφό του Πέτρο και την Ισπανίδα σύντροφό του Πάουλα Μπαντόθα, επικράτησε με άνεση 6-2, 6-3, 6-4 και θα παίξει στους 64 της διοργάνωσης με τον 21χρονο Ελβετό Ντόμινικ Στρίκερ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 128 της κατάταξης.

Σε αντίθεση με την περσινή απογοητευτική πρεμιέρα του κόντρα στον Ντανιέλ Γκαλν, ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στον αγώνα, πήρε τον έλεγχο και δεν τον έχασε σε καμία στιγμή, ακόμα και όταν έμεινε πίσω με μπρέικ στο τρίτο σετ. Σέρβιρε αποτελεσματικά, έβγαλε μεγάλες επιστροφές, ήταν καλός στο φιλέ και απέφυγε τα αβίαστα λάθη, φτάνοντας σε μια επιβλητική νίκη που σίγουρα θα του ανεβάσει την ψυχολογία! Μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη του Έλληνα άσου επί του Ράονιτς που στα προηγούμενα δύο ματς είχε νικήσει 3-0 και 2-0.

Η δυναμική του Τσιτσιπά στο ματς φάνηκε όταν στο τρίτο σετ ο Ράονιτς έκανε μπρέικ και κατόρθωσε να φτάσει στο 2-4, όμως στη συνέχεια ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τέσσερα σερί γκέιμ και τελείωσε το σετ και το ματς σε 1 ώρα και 56 λεπτά.

Στέφανος Τσιτσιπάςειδήσεις τώραUS OpenΤένις