Αθλητισμός|21.03.2019 14:18

ΠΑΟΚ: Ανοίγει ο φάκελος των επιβραβεύσεων - Ποιοι ανανεώνουν

Αντώνης Τσακαλέας

Καθώς πολλά συµβόλαια τα οποία λήγουν δεν έχουν ακόµη διευθετηθεί, οι «ασπρόµαυροι» καλούνται -λίγα µέτρα από το νήµα του τερµατισµού του πρωταθλήµατος, γεγονός που θα βάλει την οµάδα στον δρόµο για την πολυπόθητη παρθενική παρουσία σε φάση οµίλων Τσάµπιονς Λιγκ- να χειριστούν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και να λάβουν σηµαντικές αποφάσεις.

Ο Λέο Ζαµπά, στην πρώτη του σεζόν µε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, βρίσκεται ένα βήµα πριν από το «double - double», αναφορικά µε τα γκολ και τις ασίστ του. Μοιραία, λοιπόν, το τελευταίο διάστηµα πολλές οµάδες τον έχουν βάλει στις λίστες που παραδίδουν στους σκάουτ τους οποίους στέλνουν ανά την Ευρώπη. Στην περίπτωση του Βραζιλιάνου, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί κάτι, καθώς η ρήτρα για τον παίκτη έχει τοποθετηθεί στα 20 εκατ. ευρώ.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, το καλοκαίρι οι δυο πλευρές να συζητήσουν την αύξηση των αποδοχών του Βραζιλιάνου, µε φόντο την επόµενη σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προκλήσεις θα είναι µεγαλύτερες. Και ο Λάµπρου Το ίδιο αναµένεται να γίνει µε έναν ποδοσφαιριστή που δεν βρίσκεται αυτήν τη στιγµή στο ρόστερ, αλλά τα πεπραγµένα του στην οµάδα στην οποία αγωνίζεται µε τη µορφή δανεισµού δεν θα µπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα.

Ο λόγος για τον Λάζαρο Λάµπρου, που ανήκει στον ΠΑΟΚ εδώ και 2,5 χρόνια, χωρίς να έχει αγωνιστεί ποτέ µε την ασπρόµαυρη φανέλα. Ολα δείχνουν πως το καλοκαίρι ο Λάµπρου θα κληθεί να υπογράψει νέο συµβόλαιο και να µείνει στην οµάδα, ως ένα έξτρα όπλο στη φαρέτρα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Μια υπόθεση ανοικτή από τον περασµένο Σεπτέµβριο είναι αυτή του ∆ηµήτρη Πέλκα. Ο «∆ικέφαλος του Βορρά», τις τελευταίες ηµέρες του Αυγούστου, απέρριψε πρόταση της Φενέρµπαχτσε, µε την τουρκική οµάδα να προσφέρει τριπλάσιες ετήσιες απολαβές στον ποδοσφαιριστή από αυτές που έχει λαµβάνειν στη Θεσσαλονίκη. Από την πλευρά του «∆ικεφάλου», δεν έχει γίνει καµία κίνηση για αλλαγή των οικονοµικών όρων στο συµβόλαιο του Πέλκα, κάτι που πιθανότατα θα γίνει µε την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

Οσον αφορά την περίπτωση του Φερνάντο Βαρέλα, που αποτελεί τη σηµαντικότερη εκκρεµότητα αναφορικά µε τα συµβόλαια που λήγουν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παρουσίασε η ΠΑΕ µεταξύ του Αφρικανού µε τον παρτενέρ του στο κέντρο της άµυνας, Χοσέ Κρέσπο, ο δεύτερος σχολίασε: «Είµαι πολύ χαρούµενος που παίζω µε τον Φερνάντο. Είναι και για µένα η πρώτη φορά που παίζω για τρία χρόνια µε τον ίδιο παρτενέρ στην άµυνα. Είµαι πολύ χαρούµενος γιατί, όπως είπε, έχουµε διαφορετικά χαρακτηριστικά και ελπίζω µε αυτόν τον τρόπο να τον πιέσω να µείνει περισσότερα χρόνια µαζί µου. Οχι µόνο για το ποδοσφαιρικό του επίπεδο, διότι είναι ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, ένας πολύ καλός συµπαίκτης». Ο δε Βαρέλα απάντησε: «Ελπίζω να συνεχίσω να είµαι µαζί του για πολλά χρόνια, καθώς είσαι ο καλύτερος αµυντικός µε τον οποίο έχω αγωνιστεί. Νοµίζω ότι είµαστε οι καλύτεροι κεντρικοί αµυντικοί του πρωταθλήµατος».

Ατύχηµα για Βιεϊρίνια

Σε τροχαίο ατύχηµα ενεπλάκη χθες το απόγευµα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, στο φανάρι της Σίνδου, όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε µε άλλο όχηµα. Η ευθύνη βαραίνει τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου, µε τον Πορτογάλο ακραίο να βλέπει ακολούθως επερχόµενο όχηµα να προσπαθεί να του κλείσει τον δρόµο, παίρνοντας το µέρος του άλλου οδηγού, διαµορφώνοντας σκηνικό έντασης. Ο Βιεϊρίνια απέφυγε να εµπλακεί και µε τη βοήθεια ανθρώπων της οµάδας διευθέτησε το θέµα, φτάνοντας, µάλιστα, στην ώρα του για την προπόνηση

Φερνάντο ΒαρέλαΠΑΟΚΛεο ΖαμπάΔημήτρης Πέλκας