Αθλητισμός | 25.09.2023 23:00

Έπαιξε σαν πρωταθλήτρια η ΑΕΚ και πέτυχε μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού με ανατροπή - Τα γκολ

Newsroom

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο αθηναϊκό ντέρμπι καθώς επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο με ανατροπή! Οι Πράσινοι προηγήθηκαν με τον Τζούριτσιτς στο 10' αλλά οι Κιτρινόμαυροι με δύο γκολ του Τσούμπερ και του Πινέδα γύρισαν το ματς και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη στην έδρα της ομάδας με την οποία την περασμένη σεζόν διεκδίκησαν τον τίτλο μέχρι τέλους.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε εμφάνιση πρωταθλήτριας και έδειξε συνέπεια και συνέχεια μετά τον θρίαμβο με την Μπράιτον εκτός έδρας στο Europa League. Οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν χαρακτήρα για ακόμα ένα ματς καθώς έφτασαν στη νίκη μολονότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Μάλιστα είναι η τρίτη ανατροπή που κάνουν στις συνολικά τέσσερις νίκες που έχουν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Παράλληλα, με αυτή τη νίκη η Ένωση επέστρεψε για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου καθώς μείωσε στον έναν βαθμό απ' τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα έπειτα από τρεις σερί νίκες. 

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για τον Παναθηναϊκό που έχασε νωρίς (4') λόγω τραυματισμού τον Μάγκνουσον. Ωστόσο οι Πράσινοι σκόραραν στο 10' με ένα τρομερό σουτ του Τζούριτσιτς μέσα απ' την περιοχή,

Η ΑΕΚ έγινε πιο απειλητική στη συνέχεια και αφού έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τον Γκαρσία (ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά σε δύο περιπτώσεις), έφτασε στην ισοφάριση στο 36'. Ο Χουάνκαρ έπεσε στο έδαφος σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Γκαρσία, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού μάλλον έδειξαν να χαλαρώνουν περιμένοντας επιθετικό φάουλ, και ο Τσούμπερ που ακολούθησε τη φάση εκτέλεσε για το 1-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο γήπεδο κι έδειξε να παίρνει τον έλεγχο του ματς, όμως η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στο 70' ο Τσούμπερ έφυγε στην αντεπίθεση, γύρισε την κατάλληλη στιγμή προς τον Πινέδα, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα και πλάσαρε εύστοχα για το 1-2 ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την Ένωση.

Στο τελευταίο 25λεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) όσο κι αν προσπάθησαν οι Πράσινοι, οι παίκτες της ΑΕΚ τους κράτησαν μακριά απ' το γκολ πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (79’ Μλαντένοβιτς), Μάγκνουσον (4’ Γεντβάι), Σένκεφελντ, Ρουμπέν (71’ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ, Τζούριτσιτς (71’ Παλάσιος), Μαντσίνι (78’ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι (75’ Μάνταλος), Κάλενς (59’ Σιμάνσκι), Μήτογλου, Γαλανόπουλος (64’ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (63’ Πισάρο), Ελίασον, Τσούμπερ, Γκαρσία (75’ Αραούχο).

Πριν από τη σέντρα του ματς υπήρξε αναταραχή καθώς οπαδοί του Παναθηναϊκού σήκωσαν πανό στήριξης προς τους Bad Blue Boys με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να αποχωρήσει απ' το γήπεδο ζητώντας να αποσυρθεί το πανό, όπως και συνέβη λίγο αργότερα...

ειδήσεις τώραSuperLeagueΑΕΚΠαναθηναϊκός