Αθλητισμός|27.09.2023 22:28

Από 4άρα σε 4άρα ο Ολυμπιακός! Γκολ και θέαμα επί του Άρη στο Γ. Καραϊσκάκης οι Ερυθρόλευκοι

Newsroom

Καταιγιστικός ήταν ο Ολυμπιακός για ακόμα ένα παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης. Μετά τις 4άρες σε Ατρόμητο, Λαμία και Κηφισιά, οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν τέσσερα γκολ και με αντίπαλο τον Άρη για την 6η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μολονότι τα χρειάστηκε στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, μετέτρεψε σε... πάρτι το ματς με τους Κίτρινους επικρατώντας με 4-1. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας όντας αήττητος σε έξι αγώνες (5 νίκες, 1 ισοπαλία) και με απολογισμό γκολ 19-2!

Mεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ελ Κααμπί, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ κι έφτασε τα εννέα στην τρέχουσα σεζόν. Επίσης σκόραρε ο Γιόβετιτς, ενώ το πρώτο τέρμα προήλθε από αυτογκόλ του Μπράμπετς. Τις επτά ασίστ έφτασε στο ξεκίνημα της χρονιάς ο εξαιρετικός Φορτούνης, ενώ κομβική ήταν και η παρουσία των Ποντένσε και Μπιελ.

Ο Ολυμπιακός, που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με τον Ελ Κααμπί στο 7', άνοιξε το σκορ στο 21' από πόδι αντιπάλου! Οι Πειραιώτες κινήθηκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Μασούρας πάτησε περιοχή κι έκανε το γύρισμα, αλλά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μπράμπετς, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Άρη να πετυχαίνει τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Στο 47', ο Πάρδο, ο οποίος μόλις είχε αντικαταστήσει τον Οντουμπάτζο, εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω απ' την περιοχή που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Πασχαλάκη. To 1-1 φαίνεται ότι... σόκαρε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Οι Κίτρινοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και στο 53' άγγιξαν το γκολ ξανά. Έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση του Σουλεϊμάνοφ, η μπάλα κατέληξε στον Νταρίντα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι απ' τον Πασχαλάκη αλλά «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Αυτή η φάση μάλλον λειτούργησε σαν... ξυπνητήρι για τον Ολυμπιακό που έκτοτε πήρε ολοκληρωτικά τον έλεγχο του αγώνα. Σ' αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η είσοδος στο ματς του Ποντένσε και του Μπιέλ που έδωσαν ώθηση μεσοεπιθετικά στην ομάδα του Μαρτίνεθ. Στο 62' ο Ελ Κααμπί σκόραρε με το κεφάλι μέσα απ' την περιοχή για το 2-1 έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ενώ στο 70' και πάλι ο Μαροκινός πέτυχε το ένατο τέρμα του στη σεζόν με «τσίμπημα» της μπάλας απ' το ύψος της μικρής περιοχής μετά από γύρισμα του Ροντινέι (3-1).

Στο 84' ο Γιόβετιτς, λίγο μετά την είσοδό του στο ματς, έγραψε το 4-1, ενώ οι Πειραιώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία και για πέμπτο γκολ στο 90'. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σαμόρα αλλά ο Κουέστα απέκρουσε με τα πόδια την εκτέλεση του Φορτούνη, ο οποίος πάντως αποθεώθηκε.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέϊ, Ρέτσος (77' Ντόη), Φρέϊρε, Κίνι (74' Ορτέγκα), Έσε, Καμαρά, Φορτούνης, Σολμπάκεν (55' Ποντένσε), Μασούρας (55' Μπιέλ), Ελ Κααμπί (78' Γιόβετιτς).

Άρης: Κουέστα, Μπράμπετς (37' Βέλεθ), Ματαρίτα, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο (46' Πάρντο), Νταρίντα, Βερστράτε (85' Ζιλ), Σουλεϊμάνοφ (71' Σαμόρα), Μοντόγια, Μενέντες (71' Κάρλσον), Μορόν.

SuperLeagueΟλυμπιακόςΑρηςειδήσεις τώρα