Αθλητισμός | 02.10.2023 21:58

Δηλητηριώδης ΟΦΗ δάγκωσε την ΑΕΚ! Μεγάλη νίκη των Κρητικών στο Γεντί Κουλέ - Τα γκολ

Newsroom

Ένας ΟΦΗ... δηλητηριώδης και φαρμακερός δάγκωσε την ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ. Οι Κρητικοί ήταν εξαιρετικοί, πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη επί της Ένωσης με 2-0 χάρη στα γκολ του Φελίπε και του Ντίκο και προσπέρασαν στη βαθμολογία την πρωταθλήτρια που πάντως έχει ένα ματς λιγότερο.

Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας που ήταν πειθαρχημένη στην άμυνα και άκρως επικίνδυνη στην επίθεση, έκανε άλμα ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της Super League. Ήταν η δεύτερη μεγάλη νίκη του ΟΦΗ στη σεζόν μετά το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο. Απ' την άλλη πλευρά, η Ένωση υπέστη την πρώτη ήττα της στο εφετινό πρωτάθλημα έπειτα από πέντε ματς στα οποία είχε τρεις νίκες και δύο ήττες.

Ο ΟΦΗ αιφνίδιασε την ΑΕΚ στο ξεκίνημα του ματς κι άνοιξε το σκορ μόλις στο 5'. Ο Μπάκιτς έβγαλε ωραία σέντρα στην περιοχή της ΑΕΚ, εκεί όπου ο Φελίπε κυριάρχησε στον αέρα και με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Η ΑΕΚ απείλησε στο 21' με τον Τσούμπερ, στο 33' με τον Μοχαμάντι και στις καθυστερήσεις με τον Κάλενς και τον Τσούμπερ. Γκολ όμως δεν βρήκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με τον ΟΦΗ να διατηρεί το προβάδισμα.

Στο 49' ο ΟΦΗ απείλησε ξανά με κεφαλιά του Φελίπε αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά. Η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ στο 81' με εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς, όμως ήταν η σειρά του Μπάουμαν για να αποκρούσει σωτήρια.

Και αμέσως μετά η κρητική ομάδα πέτυχε το τελειωτικό χτύπημα στην ΑΕΚ. Στο 83' οι παίκτες του ΟΦΗ κινήθηκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Αμπάντα έβγαλε εξαιρετική ασίστ για τον Ντίκο που πρόλαβε τον Στάνκοβιτς και πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 2-0.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης (55' Λαμπρόπουλος), Καρώ, Λάρσον, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγιέγιος (75' Αμπαντα), Μπάκιτς, Φελίπε (67' Ντίκο).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (67' Πινέδα), Ελίασον (67' Ζίνι), Πισάρο (61' Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ (61' Αραούχο), Φαν Βέερτ (61' Πόνσε).

ειδήσεις τώραSuperLeagueΑΕΚΟΦΗ