Αθλητισμός|19.10.2023 14:45

Ιταλός διαιτητής στο ντέρμπι «αιωνίων» - Έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού για τον VARίστα και για τη λειτουργία της ΚΕΔ

Newsroom

Σφυρίχτρα από την Ιταλία φέρνει για το κυριακάτικο (22/10) ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό η ΚΕΔ. Ο λόγος για τον 42χρονο Φάμπιο Μαρέσκα. O 42χρονος ρέφερι ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA, δεν έχει σημαντικές παραστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο προέρχεται από ένα μεγάλο πρωτάθλημα.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Τζιοβάνι Μπατσίνι, Βαλέριο Βέκι, 4ος ο Γκορτσίλας και στο VAR ο Μάρκο Πιτσινίνι με τον Νικολακάκη. O Ιταλός VARίστας δεν είναι διεθνής πάντως, αλλά γνώριμος στο ελληνικό κοινό καθώς στα περυσινά πλέι οφ ήταν και πάλι VAR στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-3.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού

Ο ορισμένος του Πιτσινίνι προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού καθώς οι Πειραιώτες αναφέρουν ότι ο Ιταλός ρέφερι έκανε «διαιτητικά εγκλήματα» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. «Μια ακόμα πρωτοφανής πρόκληση που τινάζει στον αέρα το μεγαλύτερο παιχνίδι της χώρας. Σε μια πρωτοφανή κίνηση - πρόκληση που ναρκοθετεί το ντέρμπι, ο Μάνταλος και η συμμορία όρισαν VAR τον Ιταλό Πιτσινίνι που ήταν VAR στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ με τα διαιτητικά εγκλήματα. Επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος ένας διαιτητής VAR που δεν είναι καν διεθνής», ανέφερε η θέση του Ολυμπιακού.

Και προσθέτει: «Ο αρχιδιαιτητής Μάνταλος όρισε παρανόμως και παρατύπως για το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας και έναν διαιτητή Β κατηγορίας, ούτε ελίτ, ούτε Α κατηγορίας και μάλιστα στα τελευταία χρόνια της καριέρας του και όχι κάποιον ταλαντούχο σε ανοδική πορεία. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η πρόκληση για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον κόπο των αθλητών μας είναι ασύμμετρη και μη αποδεκτή. Για ό,τι συμβεί απο εδώ και στο εξής υπεύθυνοι είναι ο Μάνταλος, ο Μπαλτάκος και ο αόρατος Υπουργός Αθλητισμού ο οποίος παρακολουθεί αδρανής τον καθημερινό εξευτελισμό των θεσμών του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Επίσης απ' τον Ολυμπιακό σημειώνουν ότι «για την πρόσληψη του άνεργου από το 2019 Φρόιντφελντ που έγινε απλά για να έχουν οι ορισμοί την υπογραφή του, παρά το ότι οι διαιτητές επελέγησαν και πάλι από τον Μάνταλο, έχουμε ήδη τοποθετηθεί. Άλλωστε η ΕΠΟ σε μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία τον ανακοίνωσε πριν από το ντέρμπι, ενώ ούτε ο ίδιος ούτε το… τροχόσπιτό του έχουν εμφανιστεί κάπου στη χώρα μας».

Οι υπόλοιποι ορισμοί

Από εκεί και πέρα το Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ θα σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος (VAR ο Ευαγγέλου), το ΠΑΟΚ-Ατρόμητος ο Πουλικίδης (VAR ο Ζαμπαλάς) και το Πανσερραϊκός-Άρης ο Περράκης (VAR ο Τζήλος).

Αναλυτικά οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/10
20:30 Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα: Γκάμαρης (Στεφανής, Τσολακίδης, 4ος Ματσούκας, VAR: Κατοίκος, Ευαγγέλου)

Σάββατο 21/10
17:30 Παναιτωλικός-Βόλος: Παπαπέτρου (Απτόσογλου, Καραλής, 4ος Κατσικογιάννης, VAR: Κουμπαράκης, Μπουξμπάουμ)

20:00 Πανσερραϊκός-Άρης: Περράκης (Σινιοράκης, Β.Μωυσιάδης, 4ος Τσιάρας,, VAR Τζήλος, Παπαδάκης)

Κυριακή 22/10
16:00 Αστέρας Τρ.-ΑΕΚΚ: Σιδηρόπουλος (Κωσταράς, Δημητριάδης, 4ος Τσέτσιλας, VAR: Ευαγγέλου, Νικολαΐδης)

16:00 Κηφισιά-ΟΦΗ: Βεργέτης (Χριστάκογλου, Μηνούδης, 4ος Ανδριανός, VAR: Τσακαλίδης, Τριανταφύλλου)

18:30 ΠΑΟκ-Ατρόμητος: Πουλικίδης (Καραγκιζόπουλος, Στάικος, 4ος Πολυχρόνης, VAR: Ζαμπαλάς, Πετρόπουλος)

19:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Μαρέσκα (Μπατσίνι, Βέκι, 4ος Γκορτσίλας, VAR: Πιτσίνι, Νικολακάκης)

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΟλυμπιακόςδιαιτησίαVARΚΕΔειδήσεις τώρα