Αθλητισμός|31.10.2023 20:41

Παίζει μόνη της η Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2034! Αποσύρθηκε κι η Αυστραλία

Newsroom

Ολοταχώς προς τη Σαουδική Αραβία οδεύει το Μουντιάλ 2034 και μάλιστα δίχως αντίπαλο! Η FIFA ανακοίνωσε πως η πρόταση της Σαουδικής Αραβίας είναι η μοναδική που έχει καταταθεί για τη διοργάνωση του τουρνουά που θα φιλοξενηθεί σε έντεκα χρόνια.

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων έληξε και η προσφορά των Σαουδαράβων είναι η μοναδική που έγινε προς τη FIFA καθώς η Αυστραλία απέσυρε το ενδιαφέρον της. Ως εκ τούτου, απομένει η τυπική απόφαση απ' το Κογκρέσο της FIFA που θα ληφθεί εντός του 2024, τόσο για το Μουντιάλ του 2030 όσο και για του 2034.

Οι Σαουδάραβες αρχικά στόχευσαν στο τουρνουά του 2030, ωστόσο η δυνατή συνυποψηφιότητα Ισπανίας, Μαρόκου, Πορτογαλίας αλλά και τριών χωρών της Νότιας Αμερικής (Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη) λόγω των 100 ετών απ' το πρώτο Μουντιάλ, τους ανάγκασε να κάνουν πίσω, θέτοντας πια ως προτεραιότητα το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, για το οποίο έπαιξαν δίχως αντίπαλο και ουσιαστικά κέρδισαν. Δώδεκα χρόνια μετά το Μουντιάλ που έγινε στο Κατάρ τον χειμώνα του 2022, η διοργάνωση θα επιστρέψει στη Μέση Ανατολή και είναι πολύ πιθανό να γίνει και πάλι κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η FIFA ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαδικασίας ανάληψης των δύο διοργανώσεων που αποτελεί η υποβολή υποψηφιοτήτων και θα ακολουθήσει η εξέταση των φακέλων από τη διοίκηση της Παγκόσμιας Ομοσππονδίας.

Σαουδική ΑραβίαΜουντιάλειδήσεις τώραΠαγκόσμιο κύπελλοΑυστραλία