Αθλητισμός|03.11.2023 13:13

Υπεράσπιση προφυλακισμένων χούλιγκαν και επίθεση στη Δικαιοσύνη - Ο Άρης βαδίζει σε κινούμενη άμμο

Newsroom

Μία πρωτοφανής απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες από την οικογένεια του Άρη καθώς δύο φορείς της εκδίδουν επιθετικές ανακοινώσεις διότι οι δικαστικοί λειτουργοί τόλμησαν να αποφασίσουν την προφυλάκιση των οπαδών του συλλόγου που ενεπλάκησαν σε άγρια επεισόδια.

Είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη βασιζόμενη σε στοιχεία, μαρτυρίες και γεγονότα αποφάσισε να προφυλακιστούν ορισμένα άτομα για όσα συνέβησαν στη Βούλγαρη την περασμένη Κυριακή, με αποτέλεσμα δύο νεαροί να χρειαστεί να νοσηλευτούν με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Δυστυχώς, στο παρελθόν έχουμε βιώσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Ανακοίνωση από-σχεδόν-το σύνολο του συλλόγου, για υπεράσπιση ατόμων που προφυλακίστηκαν, δε θυμόμαστε να έχει υπάρξει. Είναι θέματα που ξεπερνούν τον αθλητισμό και περνάμε σε ποινική δικαιοσύνη.

Τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει ο Άρης, είτε ως Α.Σ. είτε ως ΠΑΕ; Να ακυρώσει το ρόλο της Δικαιοσύνης επειδή προφανώς κάποιοι ενημέρωσαν πως τα… παιδιά δεν έκαναν κάτι; Και πρέπει η κοινωνία να πιστέψει αυτούς και όχι τη Δικαιοσύνη; Η υπεράσπιση των προφυλακισθέντων, είναι το λιγότερο εξωφρενική σε μια χώρα που έχει θρηνήσει θύματα. Το ίδιο και η οικογένεια του Άρη που τώρα σπεύδει να υπερασπιστεί ανθρώπους που ερευνώνται απ’ τη δικαιοσύνη για συμμετοχή σε επεισόδια. Με την πρόταση Εισαγγελέα και Ανακριτή να τους κρίνει προφυλακιστέους.

«Ανεπίτρεπτο να προφυλακίζονται άνθρωποι» αναφέρει ο Άρης, απλά και μόνο προς υπεράσπιση των υποστηρικτών του. Εσείς που αποφασίσατε και δώσατε το «ΟΚ» για να βγουν οι ανακοινώσεις, ξέρετε τόσο καλά γιατί προφυλακίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι; Γνωρίζετε πως είναι αθώοι; Αν ναι, γιατί δεν παραδίδετε τα στοιχεία στις αρχές να τελειώνει το θέμα. Να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη στο τέλος-τέλος. Που είναι και το ζητούμενο.

Αν πάλι υπερασπίζεστε ανθρώπους που ίσως να ήταν το Σάββατο με τσεκούρια στο κέντρο της πόλης, τότε απλά κοιταχτείτε στον καθρέφτη, για να κάνετε την αυτοκριτική σας. Επειδή βαδίζετε σε κινούμενη άμμο, απλά και μόνο για να έχετε την υποστήριξη κάποιων που εσείς γνωρίζετε γιατί τη θέλετε.

Το ακόμη χειρότερο είναι πως αναφέρεται ο Άλκης σε αμφότερες τις ανακοινώσεις. Προσβάλλοντας τη μνήμη ενός νεαρού ανθρώπου που δεν έφταιξε σε κάτι, τοποθετώντας το όνομά του σε ανακοινώσεις που υπερασπίζονται άτομα που ίσως να κυκλοφορούν με τσεκούρια.

Είναι καιρός να αντιληφθούν εκεί στον Άρη, πως δεν είναι κάποιος οργανωμένος σύνδεσμος. Οπότε οι ανακοινώσεις τους δεν μπορούν να έχουν αυτό το ύφος, αυτό το περιεχόμενο. Σε λίγο θα γράφετε στα matrix των γηπέδων «λευτεριά στα αδέρφια μας», για άτομα που η Δικαιοσύνη κρίνει ύποπτα για συμμετοχή σε καταστάσεις που παραβιάζουν νόμους, φαινόμενα τυφλής οπαδικής βίας. Κάτι που έπρεπε μαζικά να πολεμηθεί και όχι να βρίσκονται κάποιοι να… χαϊδεύουν αυτιά.

Τα θεσμικά όργανα, η ΠΑΕ, ο Α.Σ., δεν είναι δυνατόν να θεωρούν πως απλά αποτελούν συνέχεια οπαδών. Στο τέλος θα βγάλουν καμιά ανακοίνωση για… τρεξίματα και με συνθήματα της εξέδρας υβριστικά. Αντιληφθείτε επιτέλους πως όσα λέτε έχουν ξεχωριστή σημασία για την κοινωνία την ίδια, δεν μπορεί να είναι ο οπαδικόςμικρόκοσμος η μοναδική σας έγνοια.

οπαδική βίαΑρηςχούλιγκανειδήσεις τώρα