Αθλητισμός|05.11.2023 21:33

Πάρτυ του ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης και ιστορικός θρίαμβος με 2-4! Μαγεία απ' την ομάδα του Λουτσέσκου

Newsroom

Ένας ΠΑΟΚ μαγικός, βγαλμένος απ' τα καλύτερα όνειρα των οπαδών του, ισοπέδωσε τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης με το άκρως εντυπωσιακό 2-4!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καταπληκτική, έπαιξε μεγάλη μπάλα και έβαλε στα... δίχτυα τους Ερυθρόλευκους που υπέστησαν μια ιστορική συντριβή στην έδρα τους. Ο Ρουμάνος κόουτς έκανε ρεσιτάλ παρατάσσοντας μια ομάδα που νίκησε κατά κράτος τους Πειραιώτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου δείχνοντας τις τρομερές δυνατότητες που έχει. Δεν είναι όμως μόνο η κυριαρχική εμφάνιση και το εμφατικό 2-4 αλλά είναι και το θέαμα που προσέφερε ο Δικέφαλος σε ένα ντέρμπι, όπου η μπάλα... έκαιγε. Κάθε γκολ του ΠΑΟΚ ήταν προϊόν μιας θαυμάσιας συνεργασίας ενδεικτικό της ποιότητας που διαθέτει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Μπράντον Τόμας (56', 66') πέτυχε δύο γκολ, ο Ζίβκοβιτς (38') και ο Οζντόεφ (78') από ένα, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στον θρίαμβο του ΠΑΟΚ έπαιξαν επίσης και οι Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας. Ουδείς πάντως υστέρησε απ' τον Δικέφαλο που ήταν κάτι περισσότερο από εξαιρετικός ιδίως μέχρι το 0-4. Στη συνέχεια οι παίκτες του ΠΑΟΚ χαλάρωσαν και ο Ολυμπιακός βρήκε δυο γκολ με τον Φορτούνη (86') και τον Μασούρα (98') που ουσιαστικά απέτρεψαν την ισοφάριση της μεγαλύτερης νίκης του Δικεφάλου, που κρατάει απ' τον Ιανούαριο του 1976 και το ιστορικό 0-4!

Και πάλι όμως το 2-4 αποτελεί τη δεύτερη ευρύτερη επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού εκτός έδρας. Ήταν η 13η νίκη του Δικεφάλου στο «σπίτι» των Ερυθρόλευκων και ήταν άκρως εντυπωσιακή. Παράλληλα, ήταν και η τέταρτη νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού την τελευταία πενταετία!

Πέραν του θεάματος και των εντυπώσεων πάντως, η νίκη του ΠΑΟΚ του προσφέρει και τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς που τον διατηρούν στο παιχνίδι του τίτλου. Ο Δικέφαλος έφτασε τους 20 βαθμούς και μείωσε στον πόντο τη διαφορά απ' τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και στους πέντε απ' τον προπορευόμενο Παναθηναϊκό.

Η εικόνα του ντέρμπι

Στο ξεκίνημά του το ντέρμπι ήταν ανοιχτό και ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να δείχνουν εξαρχής τις προθέσεις τους για να επιτεθούν και να κυνηγήσουν το γκολ. Πρώτος ο Ολυμπιακός έχασε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Ποντένσε στο 23' αλλά ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε μια απίθανη επέμβαση. Στο 26' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ για να απειλήσει με τον Κουλιεράκη, ενώ στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός είχε ένα σουτ του Ελ Κααμπί που κατέληξε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που άξιζε βάσει της εικόνας του στο 38' με τον Ζίβκοβιτς. Ο Σάστρε έκλεψε απ' τον Αλεξανδρόπουλο, ο Τάισον άνοιξε για τον Μπάμπα κι αυτός για τον Ζίβκοβιτς που σούταρε με δύναμη μέσα απ' την περιοχή. Η μπάλα πήρε μέσα τα χέρια του Πασχαλάκη και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1 του Δικεφάλου.

Στο ημίχρονο ο Μαρτίνεθ άλλαξε τον Αλεξανδρόπουλο με τον Μασούρα θέλοντας να τονώσει μεσοεπιθετικά την ομάδα του, όμως ο ΠΑΟΚ μπήκε με μεγάλη αυτοπεποίθηση στο ματς δείχνοντας διάθεση να σκοράρει για δεύτερη φορά. Και τα κατάφερε στο 56' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπράντον Τόμας (το κέρδισε ο ίδιος σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Πορόσο) διαμορφώνοντας το 0-2.

Το... πάρτι του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε στο Γ. Καραϊσκάκης με τους παίκτες του Δικεφάλου να κρύβουν την μπάλα. Στο 66' ο Ζίβκοβιτς, ο Μουργκ και ο Μπράντον συνδυάστηκαν εξαιρετικά και ο τελευταίος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή εκτελώντας άψογα για το 0-3! 

Οι παίκτες του Δικεφάλου ήταν ασταμάτητοι και στο 78' σκόραραν για τέταρτη φορά. Ήταν ακόμα ένα καταπληκτικό γκολ που φέρει τη σφραγίδα του Κωνσταντέλια. Ο μικρός μάγος του ΠΑΟΚ έκανε ασύλληπτη ντρίμπλα στον Πασχαλάκη και αντί να σουτάρει, έστρωσε με τακουνάκι για τον Οζντόεφ, ο οποίος έγραψε το εκκωφαντικό 0-4!

Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να μειώσει στο 86' με ένα φαλτσαριστό σουτ του Φορτούνη και στο 98' με κεφαλιά του Μασούρα, γκολ με τα οποία διαμορφώθηκε το 2-4.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Κίνι (65' Σολμπάκεν), Αλεξανδρόπουλος (46' Μασούρας), Καμαρά, Έσε (82' Καρβάλιο), Ποντένσε (72' Σκάρπα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (72' Γιόβετιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (90' Τσιγγάρας), Οζντόεφ (90' Τζίμας), Μουργκ, Ζίβκοβιτς (89' Σβαμπ), Τάισον (73' Κωνσταντέλιας), Τόμας (82' Ντεσπόντοφ).

ΟλυμπιακόςΠΑΟΚSuperLeagueειδήσεις τώρα