Αθλητισμός|08.11.2023 21:15

Λουτσέσκου: «Ευτυχώς δεν είδα τα... φιλάκια του Ντέβλιν - Ο Σαββίδης είναι ο ηγέτης της ομάδας»

Newsroom

Για την ιστορία με τον Ντέβλιν που του... έστελνε φιλάκια στο 2-0 με την Αμπερντίν, την αναμέτρηση με τους Σκωτσέζους στην Τούμπα, τον Ιβάν Σαββίδη και την υπόσχεση περί ενίσχυσης του γκρουπ μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τι αποκάλυψε για τις κουβέντες με τους φίλους του ΠΑΟΚ στην Ιερουσαλήμ και τον Μάρκος Αντόνιο...

Μεταφέροντας μία συζήτηση που είχε με τους φίλους του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της αναμέτρησης με την Μπεϊτάρ στην Ιερουσαλήμ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στην εξέλιξη της ομάδας από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα: «Θυμάμαι μια ιστορία μετά το ματς στο Ισραήλ, είχα μια κουβέντα με κάποιους φιλάθλους της ομάδας και με ρωτούσαν πως θα πάμε να παίξουμε στο Σπλιτ με την Χάιντουκ. Υπήρχε μια απαισιοδοξία τότε στο περιβάλλον της ομάδας, τώρα έχουμε φτάσει να μπούμε ομίλους, να κάνουμε τρεις νίκες, να είμαστε κοντά στην βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

Πιστεύω το πιο σημαντικό είναι να βελτιώνουμε όλους τους παίκτες και την ίδια στιγμή να μπορούμε να χρησιμοποιούμε όσους περισσότερους γίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μας έδωσε διαφορετική ποιότητα στην ομάδα και μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλους τους αντιπάλους. Θα πρέπει να υπάρχει φρεσκάδα όχι μόνο στα πόδια αλλά και στο μυαλό στην ομάδα. Έχουμε παίκτες που ήρθαν αρκετά αργά και χρειάζεται ανεβάσουν το επίπεδο τους, υπάρχουν άλλοι που ανταποκρίνεται καλύτερα στα όσα ζητάμε. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να κρατήσουμε την ισορροπία μας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου ενόψει Αμπερντίν: «Η νίκη στο Καραϊσκάκη πέρασε, είναι ήδη παρελθόν. Το σήμερα ειναι... σήμερα και ειναι εντελώς διαφορετικό», είπε αρχικά ο Λουτσέσκου πριν αρχίσουν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Για την αντίδραση στο τέλος του ντέρμπι και την απόφαση του να ακυρώσει το ρεπό παρά την μεγάλη νίκη: «Ποια ήταν η αντίδραση μου στα γκολ που δεχτήκαμε; Το αποτέλεσμα ήταν πολυ ωραίο για εμάς, θα έπρεπε να είμαστε ικανοποιημένοι με την εικόνα της ομάδας και είμαι. Αυτό που με έκανε έξαλλο ήταν ότι είχαμε μέχρι το 86ο λεπτό τον πλήρη έλεγχο του αγώνα με σκορ στο 4-0 και ο αντίπαλος ήταν πεσμένος.

Έπρεπε να κρατήσουμε την μπάλα και δεν έπρεπε να δώσουμε την κατοχή στον αντίπαλο για να μπορέσει να φτιάξει φάσεις, γιατί είναι μια ποιοτική ομάδα ο Ολυμπιακός. Έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα τις αντιδράσεις μας και την κατοχή. Αντέδρασα έτσι γιατί ο Κουλιεράκης έκανε σουτ από τα 40 μετρα, ενώ είχε επιλογές για εύκολες πάσες δίπλα του. Ένιωσα σε εκείνη την στιγμή μια αίσθηση υπερβολικής αυτοπεποίθησης και ήδη του είχα μιλήσει από πριν. Από την εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο μπορώ να αντιληφθώ πως όταν πας να κάνεις το κάτι παραπάνω, κάτι που δεν είναι της στιγμής μπορεί να το πληρώσεις και να δεχτείς γκολ. Το διαισθανόμουν με κάποιο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση είναι ωραία εμπειρία να μαθαίνεις και αυτό το λέω σε όλους τους νέους παίκτες της ομάδας. Τους έδωσα συγχαρητήρια για την εμφάνιση τους, έχουν τον σεβασμό μου και το δεύτερο σκέλος ειναι ότι θα πρέπει να ξεχάσουν το αποτέλεσμα της Κυριακής.

Θα πρέπει να κρατήσουμε τα καλά από την νίκη. Επίσης τους είπα ότι στην ζωή και στο ποδόσφαιρο όταν γίνεσαι αλαζονικός, το πληρώνεις. Αυτό έγινε και στην Σκωτία. Ήρθε ο Ντέβλιν όταν έγινε το 2-0 και προς το μέρος μου... μοίραζε φιλιά. Ειναι κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν.. και στο τέλος του ματς κερδίσαμε με 3-2. Μπορεί να το έκανε τώρα ο Κουλιεράκης το συγκεκριμενο στο 4-0, αλλά μπορεί να το ξανακάνει στο 1-0 ή στο 2-0 σε κάποιο άλλο ματς. Δεν πρέπει δίνουμε την παραμικρή ευκαιρία στον αντίπαλο μας να επιστρέφει στο παιχνίδι. Την επόμενη μέρα με τον Ολυμπιακό στην προπόνηση είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να προσαρμοστούμε πολύ καλά για ένα ματς που μπορεί να μας δώσει και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Για την αντίδραση του παίκτη της Αμπερντίν και αν τους έδωσε εξτρά κίνητρο: «Να είμαι ειλικρινής δεν το είδα, αλλά μου το είπαν οι συνεργάτες μου! Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ενημερώθηκα για τις δηλώσεις του Ντέβλιν ότι ήταν προκλητικοί οι πανηγυρισμοί μας μετά τη νίκη μας στο Αμπερντίν. Δεν το είδα εκείνη την ώρα, αλλά αν το έβλεπα πραγματικά δεν ήξερα τι θα μπορούσε να γίνει και πως θα αντιδρούσα. Καλύτερα που δεν το είδα!».

Για την σύγκριση των αγώνων με την Χαρτς και την Αμπερντίν: «Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις. Δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στο χθες, είτε την Κυριακή είτε στα άλλα ματς του ομίλου. Ο αντίπαλος μας ειναι καλά οργανωμένη ομάδα, όχι τόσο επιθετική αλλά με έντονο πρέσινγκ μπροστά. Η Αμπερντίν είναι μια συμπαγής ομάδα που προσπαθεί να παίξει στο τρανζίσιον, έχω δει αρκετά παιχνίδια τους τελευταία και είδα οτι είναι μια ομάδα που επιβάλλεται της δείξουμε το απόλυτο σεβασμό.

Για εμάς είναι κομβικό ματς για την πρόκριση στην επόμενη φάση, δεν ξέρω πως το διαχειρίζεται η Αμπερντίν αλλά είναι μια ομάδα που αμύνεται καλά με δυο γραμμές, μια με τέσσερις παίκτες και μια με πέντε στην άμυνα. Η παράδοση των βρετανικών και των σκωτσέζικων ομάδων είναι γνωστή και γνωρίζουμε ότι είναι ομάδες που παίζουν με ένταση και παλεύουν για το αποτέλεσμα για όλα».

Για τις ατάκες του Ιβάν Σαββίδη στο Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με την ομάδα και για την ενίσχυση τον Γενάρη: «Είναι ο ιδιοκτήτης, εξαιτίας του ο ΠΑΟΚ έφτασε στο σημείο να ανταγωνίζεται την Αθήνα, εκείνος είναι ο ηγέτης και εκείνος έκανε και εμένα νικητή. Δεν είμαι έκπληκτος από τα όσα είπε, γνωρίζω πως αισθάνεται και τι σκέφτεται. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και αυτός δίνει το στίγμα».

Για τα δίδυμα στα χαφ, τον Μάρκος Αντόνιο και το αν ήταν στοχευμένο από την αρχή να χωρίσει με αυτόν τον τρόπο τους διαθέσιμους παίκτες στον άξονα: «Ο Μάρκος Αντόνιο για τρεις μήνες ήταν εκτός, τώρα άρχισε να προπονείται. Έχει κάνει 1 ή 1.5 προπόνηση με την ομάδα, άρα θα πρέπει να περιμένουμε. Ο Μάρκος Αντόνιο λόγω της σωματοδομής του ίσως να μπει νωρίτερα σε σχέση με άλλους που μένουν τόσο καιρό έξω, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε. Ο κάθε παίκτης λειτουργεί διαφορετικά στους τραυματισμούς μας. Θα πρέπει να του δώσουμε χρόνο για να μην έχουμε πρόβλημα».

Europa Conference LeagueΠΑΟΚειδήσεις τώραΡαζβάν Λουτσέσκου