Αθλητισμός|27.11.2023 09:18

Οι Μπακς έκαναν επική ανατροπή απ' το -26 με κορυφαίο και καθοριστικό τον ασταμάτητο Γιάννη Αντετοκούνμπο

Newsroom

Με ένα δικό του καλάθι και μια καθοριστική τάπα στο φινάλε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέγραψε τη μεγάλη νίκη των Μπακς επί των Μπλέιζερς για το πρωτάθλημα του NBA με 108-102.

Το Μιλγουόκι έκανε μια τρομερή ανατροπή επιστρέφοντας απ' το -26. Πρόκειται για το μεγαλύτερο come back στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν και ο Greek Freak ήταν φανταστικός έχοντας 33 πόντους, 16 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 μπλοκ σε 39 λεπτά συμμετοχής με 11/20 δίποντα και 11/18 βολές.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Ντάμιαν Λίλαρντ που, απέναντι στην παλιά του ομάδα, ανέλαβε δράση στο τέταρτο δωδεκάλεπτο με κρίσιμα καλάθια, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 31 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 37 λεπτά. Οι δύο μεγάλοι αστέρες του Μιλγουόκι σημείωσαν συνδυαστικά του 64 από τους 108 πόντους των Ελαφιών, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι αποτελούν ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα της φετινής σεζόν στο NBA.

Το ματς

Οι Μπακς έπαιξαν με την «φωτιά» στο πρώτο ημίχρονο, αφού παρουσίασαν κάκιστη εικόνα, δίνοντας το δικαίωμα στους Μπλέιζερς να χτίσουν μεγάλη διαφορά, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 26-31. Οι Μπλέιζερς στη δεύτερη περίοδο έτρεξαν επί μέρους 26-37 και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενοι με 16 πόντους (52-68), ενώ στο ξεκίνημα του τρίτου δωδεκαλέπτου προηγήθηκαν ακόμη και με 26 πόντους (55-81)!

Κάπου εκεί τα «Ελάφια» ξύπνησαν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίρνει μπροστά με τους Μπακς να κλείνουν την τρίτη περίοδο στο -13 (75-88), κάνοντας το μεγάλο comeback στη τέταρτη περίοδο, όπου μπήκε στην εξίσωση ο Λίλαρντ. Με τον «Dame» να σημειώνει καθοριστικά τρίποντα και να βγάζει ενέργεια στο παρκέ, προσφέροντας μεγάλη βοήθεια στον Αντετοκούνμπο, οι Μπακς έκαναν επί μέρους 33-14 (!), φτάνοντας στην μεγάλη ανατροπή και τη νίκη.

Για τους Μπλέιζερς ξεχώρισαν ο Τζεράμι Γκραντ που είχε 22 πόντους και ο Μάλκομ Μπρόγκντον που στην επιστροφή του στο Μιλγουόκι σημείωσε 18 πόντους, έχοντας ακόμη 8 ριμπάουντ και 12 ασίστ.

Τα highlights

NBAΠόρτλαν Τρέιλ ΜπλέιζερςΜιλγουόκι ΜπακςΓιάννης Αντετοκούνμποειδήσεις τώρα