Αθλητισμός|28.11.2023 21:59

Ποδόσφαιρο όπως... πόλο! Η IFAB εξετάζει 10λεπτη αποβολή με «πορτοκαλί κάρτα»

Newsroom

Επανάσταση φέρνει στο ποδόσφαιρο η IFAB καθώς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καθιερώσει την πορτοκαλί κάρτα, που θα μεταφράζεται σε ολιγόλεπτη αποβολή ενός παίκτη! 

Μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού όπως είναι η Telegraph, γράφουν ότι η Ομοσπονδία Διεθνούς Ποδοσφαίρου -η αρχή που παίρνει τις αποφάσεις για τους κανονισμούς- φέρνει στο τραπέζι έναν κανονισμό που θυμίζει πόλο και ράγκμπι! Κι αυτό διότι η IFAB εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει στα ποδοσφαιρικά ματς προσωρινή αποβολή 10 λεπτών με την εισαγωγή της «πορτοκαλί κάρτας».

Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, η τρίτη κάρτα (αντί της κίτρινης και της κόκκινης) θα βγαίνει από το τσεπάκι του διαιτητή σε περίπτωση διαμαρτυρίας προς τον ρέφερι ή για φάουλ που έχουν σκοπό να ανακόψουν μια αντεπίθεση. Στόχος είναι να αποτρέψει τους παίκτες, εκτός από τους αρχηγούς, να διαμαρτύρονται διαρκώς στους διαιτητές. Μάλιστα, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να δοκιμαστεί αυτή η πρωτοτυπία σε κορυφαίο επίπεδο, όπως η Premier League, από τη νέα σεζόν.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπάρχει η σκέψη οι διαιτητές να έχουν πάνω τους μια φορητή κάμερα για να καταγράφονται οι συμπεριφορές των παικτών!

ειδήσεις τώραPremier Leagueδιαιτησία