Αθλητισμός|27.03.2019 15:54

«Τρελό φορτηγό» ο Κύργιος πήρε τον πόντο της χρονιάς και έσπασε τις ρακέτες (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

H πορεία του Νικ Κύργιου στο όπεν του Μαϊάμι σταμάτησε πάνω στον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς αλλά με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Άλλωστε αγώνας του ελληνοαυστραλού χωρίς απρόοπτα και «εκρήξεις» είναι φαγητό χωρίς αλάτι.

Ο Κύργιος πήρε τον πόντο του τουρνουά - από αυτούς που ο τενίστας δεν βλέπει το αντίπαλο τερέν και αποκαλείται no look - δείχνοντας ένα δείγμα από το μεγάλο ταλέντο του.

Δείτε τον απίθανο πόντο...

Ανέτρεψε το 1ο σετ ενώ έχανε με μεγάλη διαφορά αλλά έχασε τον αγώνα 4-6 6-3 6-2 όταν άρχισε να δίνει μάχη με τον κακό του εαυτό του.

Τα έβαλε με τον διαιτητή, έσπασε δύο ρακέτες και μάλιστα την πρώτη την έδωσε σε έναν έφηβο που παρακολουθούσε τον αγώνα μαζί με τον πατέρα του φορώντας τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς. Την δεύτερη φορά εξύβρισε έναν θεατή όταν του φώναξε «παίξε λίγο τένις».

Ο Κύργιος στον τελευταίο πόντο του Τσόριτς κοντοστάθηκε αμήχανα και αυτό θεωρήθηκε προσβολή στον αντίπαλο ενώ στην καθιερωμένη χειραψία προς τον διαιτητή του είπε ειρωνικά «καλή δουλειά».

T

Και όλα αυτά ενώ στον προηγούμενο αγώνα είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με θεατή ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε από τις εξέδρες.

«Πλήρωσαν χρήματα για να με δουν να παίζω και ούρλιαζαν, λέγοντας αηδίες. Δεν θα τ' ανεχτώ. Έπαιξα δύο ώρες και είκοσι λεπτά και ο θεατής έλεγε: «Παίξε λίγο τένις". Τον έβρισα. Του είπα "άντε γαμ.... Ίσως να μην έπρεπε, αλλά πάνω στην ένταση της στιγμής δεν μπορείς ν' ακούς αυτά τα πράγματα», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Κύργιος ο οποίος έχει φανατικούς αντιπάλους αλλά και φανατικούς υποστηρικτές.

ΤένιςΝικ ΚύργιοςΜαιάμιΣπορΜπόρνα Τσόριτςρακέτα