Αθλητισμός|05.12.2023 15:44

Δηλώνουν κώλυμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι διαιτητές, δεν γίνεται η αγωνιστική στη Super League

Newsroom

Ο διαιτητές αποφάσισαν να δηλώσουν κώλυμα το προσεχές Σαββατοκύριακο και να μην κατέβουν στα παιχνίδια της Super Leaugue σε συμπαράσταση του συναδέλφου τους, Τάσου Παπαπέτρου, o oποίος δέχθηκε απειλές μετά το επεισοδιακό παιχνίδι του Ολυμπιακού στον Βόλο...

Οι σοκαριστικές απειλές που κατήγγειλλε ότι δέχτηκε ο διεθνής διαιτητής μετά το Βόλος - Ολυμπιακός, ενημερώνοντας μάλιστα τόσο την ΕΛ.ΑΣ., όσο και την UEFA, φέρνουν άμεση αντίδραση από τους Έλληνες διαιτητές.

Η αλήθεια είναι πως υπήρξε και στο παρελθόν ανάλογη πρόθεση από τους Έλληνες ρέφερι για αποχή μετά από επιθέσεις που δέχτηκαν, ωστόσο πάντοτε την τελευταία στιγμή ανατρεπόταν η απόφασή τους. Αυτή τη φορά ωστόσο εμφανίζονται αποφασισμένοι και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφασή τους είχε καθολική αποδοχή και δεν υπήρχαν ενστάσεις.

Να θυμίσουμε πως οι απειλές στον Παπαπέτρου ήταν το δεύτερο «χτύπημα» στη διάρκεια του εφετινού πρωταθλήματος, μετά τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο κατάστημα του διαιτητή Γκάμαρη.

Οι διαιτητές θα δηλώσουν ομαδικό κώλυμα για την προσεχή αγωνιστική, περιμένοντας από ΕΠΟ και Πολιτεία να λάβουν τα μέτρα τους για να σταματήσουν να αποτελούν στόχο και να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και να γίνονται θύματα εκφοβισμού.

Στο πλευρό των διαιτητών ο Φρόιντφελντ

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν η ίδια η ΚΕΔ που οργάνωσε το meeting των διαιτητών για να συζητηθεί το θέμα και ήταν παρόντα όλα τα μέλη, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Πίτερ Φρόιντφελντ. Μάλιστα ο Σουηδός αρχιδιαιτητής στάθηκε εξ αρχής στο πλευρό των διαιτητών, λέγοντάς τους -σε ελεύθερη μετάφραση- πως «είμαι μαζί σας» στην απόφαση που θα λάβουν.

Ο Φρόιντφελντ ανέφερε ότι θα έχει επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ωστόσο σε εκείνο το σημείο οι ρέφερι του αντέτειναν πως μέχρι τότε θα είναι ήδη πολύ αργά και πιθανώς να επιστευτεί το ραντεβού του με τον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας.

ΚΕΔΟλυμπιακόςΤάσος ΠαπαπέτρουΒόλος ΝΠΣειδήσεις τώραδιαιτησίαΕΠΟ