Αθλητισμός|07.12.2023 21:12

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ με εκτελεστή Σβαμπ

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Βόλου στην Τούμπα για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Ο Σβαμπ διαμόρφωσε το νικητήριο σκορ για τον Δικέφαλο που δυσκολεύτηκε απέναντι στον αξιόμαχο Βόλο αλλά βρήκε και πάλι τον τρόπο για να πανηγυρίσει μια πολύτιμη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σε ένα ακόμα ματς στη λογική του εκτεταμένου rotation. Από την Ευρώπη, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Και στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 για το Κύπελλο Ελλάδος, αξιοσημείωτη ήταν η επιβεβλημένη απουσία του Κοτάρσκι στο τέρμα λόγω ξεκούρασης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να επιστρατεύει τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς που είχε μπροστά του μία διαφορετική γραμμή άμυνας. Με τον Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο, τον Σάστρε δεξιά και τους Νάσμπεργκ - Κεντζιόρα στα στόπερ.

Το α' ημίχρονο είχε λίγες φάσεις με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 14' με Ντεσπόντοφ, στο 23' με Μουργκ και στο 41' με τον Οζντόεφ. Τελικά το γκολ ήρθε στο 45+2' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του σπεσιαλίστα Σβαμπ (το κέρδισε ο Ντεσπόντοφ σε ανατροπή απ' τον Κίτσο έπειτα από ωραία μπαλιά του Κωνσταντέλια).

Στο β' ημίχρονο ο Βόλος πίεσε ψηλά κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης το οποίο άγγιξε στο 73' με κεφαλιά του Μωραΐτη, ενώ στο 69' ο ίδιος πάικτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το τέρμα ακυρώθηκε λόγω επιθετικού φάουλ στον Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε σε εκείνο το σημείο, πήρε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι κόβοντας τον... αέρα στη θεσσαλική ομάδα, είχε τρεις ευκαιρίες με Κωνσταντέλια (79', 89') και Μουργκ (82') αλλά δεύτερο γκολ δεν βρήκε για να πάει με μεγαλύτερη ασφάλεια στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού στο ξεκίνημα του 2024.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Οζντόεφ (66' Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (66' Τάισον), Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (75' Μπράντον Τόμας).

Βόλος: Κόστιτς, Ταχάτος (46' Άλχο), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Κίτσος, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κορνέτ (62' Μωραΐτης), Ενγκίν (58' Κόμπα), Ντέλετιτς (46' Ασλανίδης), Γκαρσία (85' Μπερτόλιο).

ειδήσεις τώραΚύπελλο ΕλλάδαςΠΑΟΚΒόλος ΝΠΣ