Αθλητισμός|28.03.2019 12:10

Euroleague: ?ρα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Ρεάλ

Θοδωρής Φελάνης

Την πρόκρισή του στα πλέι οφ της Euroleague θέλει να πανηγυρίσει από απόψε ο Παναθηναϊκός, κάτι που θα συµβεί εφόσον ξεπεράσει το εµπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ (9 µ.µ., Novasports 2), στο παιχνίδι της 29ης Αγωνιστικής, µόλις δύο στροφές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός µετά το εντυπωσιακό του φίνις (µε έξι συνεχόµενες νίκες) ανέτρεψε την εις βάρος του βαθµολογική κατάσταση, ανέβηκε στις 15 νίκες, ισοβαθµεί µε την Μπασκόνια στην 7η θέση και έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση της πρόκρισης. Με νίκη επί της Ρεάλ προκρίνεται αυτόµατα στην επόµενη φάση, αφήνοντας πίσω του τις Μπάγερν, Μακάµπι και Ζάλγκιρις (έχουν από 13 νίκες και 15 ήττες).

Αν ο Παναθηναϊκός πετύχει το 2/2 στις δύο εναποµείνασες αγωνιστικές, κερδίζοντας, δηλαδή, την επόµενη αγωνιστική και την Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ, µπορεί να βγει ακόµη και 6ος ανάλογα µε τα αποτελέσµατα της Μπασκόνια. Υπάρχει και το... ακραίο σενάριο της 5ης θέσης, καθώς για να συµβεί αυτό θα πρέπει η Μπαρτσελόνα να χάσει τις τελευταίες αγωνιστικές από Χίµκι και Μπουντούτσνοστ. Η νίκη του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο επί της Αρµάνι αποδείχθηκε «χρυσάφι», καθώς οι «πράσινοι» κάλυψαν και τη διαφορά και υπερτερούν σε οποιαδήποτε ισοβαθµία απέναντί της.

Ο Παναθηναϊκός έχει πλεονέκτηµα τόσο σε τριπλή όσο και σε τετραπλή ισοβαθµία (µε Αρµάνι, Ολυµπιακό, Μπασκόνια). Η οµάδα του Ρικ Πιτίνο έχει ελπίδες πρόκρισης ακόµη και αν χάσει στις τελευταίες δύο αγωνιστικές από Ρεάλ και Μπουντούτσνοστ. «Η Ρεάλ είναι η καλύτερη αµυντικά οµάδα της Euroleague και η τρίτη στο επιθετικό κοµµάτι. Οι παίκτες της είναι εξαιρετικοί σε όλες τις πλευρές του παρκέ, έχουν µέγεθος και µπορούν να σουτάρουν.

Εχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν το παιχνίδι. Πρέπει να τους νικήσουµε, είµαστε στην έδρα µας και πρέπει να κάνουµε όσα κάνουµε το τελευταίο διάστηµα. Είναι σηµαντικό να είµαστε έτοιµοι πνευµατικά» δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο. Σε ερώτηση για την αναστροφή του κλίµατος στην οµάδα προσέθεσε: «Πιστεύω πολύ στη θετική σκέψη και στο ότι “µπορούµε να κάνουµε τα πάντα”. Αυτό κυριάρχησε στη σκέψη µου όταν έµαθα το πρόγραµµα και είδα πως είχαµε µόνο µία εκτός έδρας νίκη»

ΠαναθηναϊκόςEuroleagueΡεαλ Μαδρίτης