Αθλητισμός|18.12.2023 19:00

Ξεκίνησε με... περίπατο αλλά κατέληξε σε γκέλα η ΑΕΚ στο Αγρίνιο! Ισοφάρισε σε 2-2 από 0-2 ο Παναιτωλικός

Newsroom

Ένα ματς που έμοιαζε στο ξεκίνημά του με περίπατο για την ΑΕΚ κατέληξε σε γκέλα και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Η Ένωση προηγήθηκε 0-2 μόλις στο 15' αλλά ο τρομερός Παναιτωλικός έκανε καταπληκτικό come back, ισοφάρισε σε 2-2 και απέσπασε έναν πολύτιμο βαθμό. Αντιθέτως, οι Κιτρινόμαυροι δεν εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι απ' τον Ατρόμητο και απώλεσαν την ευκαιρία να μείνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Super League. Εκεί τελικά παρέμεινε ο ΠΑΟΚ, ενώ πίσω του βρίσκονται πλέον στο -1 η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Προτού καλά καλά αρχίσει, η επικίνδυνη έξοδος της ΑΕΚ στο Αγρίνιο φάνηκε να γίνεται πολύ εύκολη. Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν με φόρα στο ματς και προτού καλά καλά συμπληρωθούν 15' λεπτά αγώνα είχαν αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων. Η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι. Στο 2' ο Σιντιμπέ έκανε τη σέντρα, η άμυνα του Παναιτωλικού απομάκρυνε προσωρινά και ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε το σουτ. Η μπάλα κόντραρε στον Μπρούνο Ντουάρτε και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Το έργο της ΑΕΚ φάνηκε να γίνεται ακόμα πιο εύκολο καθώς στο 14' ο Ελίασον έκανε ωραία κίνηση, πάτησε περιοχή και με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ διαμόρφωσε νωρίς νωρίς το 0-2.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και με την ΑΕΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο, ο Παναιτωλικός βρήκε ανέλπιστα ένα γκολ από πέναλτι. Ο Μουκουντί ανέτρεψε τον Μλάντεν και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ζοάο Πέντρο στο μειώνοντας σε 1-2. Ξάφνου το ματς απέκτησε διαφορετικό ενδιαφέρον καθώς οι Αγρινιώτες επέστρεψαν στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ πίεσε, έψαξε το γκολ αλλά ο Παναιτωλικός αφού έριξε μια προειδοποιητική βολή με τον Μπρούνο Ντουάρτε, στο 65' έφτασε στην ισοφάριση.  Ο Λιάβας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σιμάνσκι απομάκρυνε αδύναμα και το σουτ του Ζοάο Πέντρο κόντραρε στον Βίντα. Ο Μπαλντασάρα έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε και στον Μουκουντί και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2.

Όσο κι αν προσπάθησαν οι παίκτες της Ένωσης μέχρι το φινάλε για να πετύχουν το νικητήριο γκολ, δεν τα κατάφεραν αφού οι παίκτες του Παναιτωλικού έδωσαν μεγάλη μάχη κρατώντας τον πολύτιμο βαθμό. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το VAR συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή να μην καταλογίσει την εσχάτη των ποινών.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (82' Μπελεβώνης), Χουάνπι (64' Καρέλης), Ζοάο Πέντρο (90' Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (66' Ρότα), Βίντα, Μουκουντί (87' Μήτογλου), Μοχαμάντι (87' Φαν Βέερτ), Σιμάνσκι (66' Γιόνσον), Ελίασον, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι (66' Τσούμπερ), Γκαρσία.

SuperLeagueειδήσεις τώραΑΕΚΠαναιτωλικός