Αθλητισμός|29.03.2019 14:01

ΑΕΚ: Οι αντιδράσεις ματαιώνουν το ματς με την Παρτιζάν

Σταύρος Καζαντζόγλου

Πως αλλάζουν οι καιροί; Τέτοιες μέρες πριν από 20 χρόνια, οι φίλοι της ΑΕΚ κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να βρουν τρόπο να ταξιδέψουν μαζί με την ομάδα στο εμπόλεμο Βελιγράδι για το φιλικό ειρήνης με την Παρτιζάν. Αλλοι με αεροπλάνο, άλλοι οδικώς, έφτασαν εκεί και οι ιστορίες που διηγούνταν ήταν εκπληκτικές. Η αδελφοποίηση δύο λαών, η αγνή και άδολη αγάπη σε όλο το μεγαλείο της.

Σήμερα, όλα αυτά φαντάζουν ως μια μακρινή ανάμνηση. Η αντιπαλότητα που έχει ενσκήψει μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και της Παρτιζάν, οδηγεί προς ματαίωση το επετειακό φιλικό που πρότεινε ο Σέρβος πρέσβης για να γιορτάσει το μεγάλο γεγονός. Από την ώρα που δημοσιοποιήθηκε η σκέψη, στα σόσιαλ μίντια και στα «κιτρινόμαυρα» φόρα καταγράφονται διχαστικές αντιδράσεις και φαίνεται πως σχεδόν τίποτε δεν θυμίζει όσα συνέβησαν το 1999.

Γι’ αυτό – αλλά και επειδή είναι οριακές οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής του ματς – όλα δείχνουν ματαίωση. Η διάθεση των δύο πλευρών, όπως εκφράστηκε και μέσω της επίσκεψης του Σέρβου πρέσβη στα γραφεία της ΠΑΕ, δεν μπορεί να κάμψει το μίσος και την ένταση που κυριαρχεί πλέον στις σχέσεις των δύο ομάδων.

«Ο Πρέσβης Ντούσαν Σπάσογιεβιτς επισκέφθηκε τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στην Αθήνα και συνομίλησε με τον Α΄ Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Μηνά Λυσάνδρου. Η ομάδα της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της Σερβίας το 1999, με πρωτοβουλία των τότε παικτών και της διοίκησής της  (μεταξύ των υποστηρικτών αυτής της πρωτοβουλίας ήταν και ο σημερινός Πρόεδρος κος Δημήτρης Μελισσανίδης), επισκέφθηκε το Βελιγράδι στις 7 Απριλίου και έπαιξε φιλικό αγώνα με την Παρτιζάν, στηρίζοντας με την κίνηση αυτή τον σερβικό λαό. Ο Πρέσβης και Διευθύνων Σύμβουλος εξέτασαν το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον και στα πλαίσια της 20ης επετείου αυτής της ιδιαιτέρως φιλικής κίνησης, η ΑΕΚ να φιλοξενηθεί και πάλι στο Βελιγράδι», ανέφερε το σχετικό δελτίο Τύπου της σερβικής πρεσβείας. Μόνο που τα χαμόγελα και η καλή πρόθεση δεν είναι αρκετά να νικήσουν την καφρίλα.

ΑΕΚοπαδοίΠαρτιζάν