Αθλητισμός|03.01.2024 20:59

Άνετη η ΑΕΚ με εκτελεστή τον «καυτό» Λιβάι Γκαρσία - Έκανε ποδαρικό με νίκη

Newsroom

Με εκτελεστή και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις το 2024. Η Ενωση έπαιξε... όσο έπρεπε και επικράτησε άνετα του Βόλου με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του στράικερ απ' το Τρινιντάντ και Τομπάγκο κι ένα του Άμραμπατ.

Ο Λιβάι ήρθε με... φόρα απ' το 2023 και στο 2024 καθώς σκόραρε για τέταρτη σερί αγωνιστική στη Super League μετά τα γκολ που είχε πετύχει με Λαμία, Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό, ενώ αν συνυπολογιστεί και το τέρμα εις βάρος του Άγιαξ τα σερί παιχνίδια που έχει σκοράρει με την ΑΕΚ είναι πέντε. Παράλληλα, έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και είναι πλέον πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Ο Λιβάι έλυσε τον γρίφο

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης καθώς ο Βόλος βρήκε τον τρόπο για να μπλοκάρει τα ατού της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Ωστόσο στο 32' μια εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκατσίνοβιτς και το πείσμα του Λιβάι Γκαρσία που κέρδισε τις κόντρες και σούταρε εύστοχα, έβγαλε την Ένωση απ' τη δύσκολη θέση.

H AEK θα μπορούσε να έχει σκοράρει για δεύτερη φορά στο 40' με τρομερή κεφαλιά του Λιβάι που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το παιχνίδι... άναψε και στο 43' ο Βόλος είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν εντυπωσιακός αρχικά στο σουτ του Ντέλετιτς και στη συνέχεια σε κεφαλιά του Ασλανίδη. Απ' την άλλη πλευρά, ο Πινέδα άγγιξε το γκολ στο 44' με διαγώνιο σουτ.

Εύστοχος Λιβάι απ' το πέναλτι

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ να κερδίζει πέναλτι νωρίς στο παιχνίδι. Ο διαιτητής Περράκης κλήθηκε απ' τον VAR για να δει σε βίντεο την πρόσκρουση της μπάλας στο χέρι του Τάχατου. Ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι και ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε άψογα για το 2-0 στο 51'.

Ο Βόλος είχε την ευκαιρία για να σκοράρει στο 58' με κεφαλιά του Ασλανίδη αλλά και πάλι ο Στάνκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα διατηρώντας το μηδέν, ενώ η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ στο 62' με τον Γκατσίνοβιτς, όμως ο Κόστιτς απέκρουσε.

Το τρίτο ο Άμραμπατ

Το τρίποντο κλείδωσε οριστικά για την ΑΕΚ στο 74' με τον Σιμάνσκι να βγάζει θαυμάσια κάθετη πάσα για τον Άμραμπατ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη δύναμή του, διατήρησε την κατοχή της μπάλας και με ιδανικό τελείωμα έγραψε το 3-0.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (75' Πισάρο), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (75' Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (63' Άμραμπατ), Τσούμπερ (63' Μάνταλος), Γκαρσία (75' Πόνσε).

Βόλος: Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (70' Λούνα), Άλχο (39' Κίτσος), Τρουιγέ, Κόμπα (70' Μπερτόλιο), Ντέλετιτς , Γκαρσία (70' Μεταξάς), Μωραΐτης (83' Καραγιάννης).

ειδήσεις τώραΒόλος ΝΠΣΑΕΚSuperLeague