Αθλητισμός|07.01.2024 21:35

Ο Άρης «φρέναρε» τον ΠΑΟΚ και τον έριξε απ' την κορυφή - Έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί τους οι Κίτρινοι

Newsroom

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Οι Κίτρινοι αιφνιδίασαν τον Δικέφαλο στο Κλ. Βικελίδης, επικράτησαν 2-1 και έβαλαν τέλος σε ένα αρνητικό σερί πέντε αγώνων δίχως νίκησε απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο.

Έπειτα από δύο συνεχόμενες γκέλες με Λαμία και Αστέρα Τρίπολης η ομάδα του Άκη Μάντζιου επέστρεψε στις νίκες και πατάει πιο σταθερά στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ. Απ' την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ που πλήρωσε την αδράνειά του σε δύο στιγμές στο β' ημίχρονο, ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου και έντεκα σερί ματς και έπεσε απ' την κορυφή της Super League.

Έπαιξε άμυνα ο Άρης

Το ματς στο ξεκίνημά του ήταν κλειστό καθώς ο Άρης επέλεξε να παίξει αρκετά πίσω περιμένοντας τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού προσπαθώντας να βρει τρόπο για να διασπάσει το αμυντικό... τείχος των Κίτρινων. Είναι ενδεικτικό πως νωρίς νωρίς ο Δικέφαλος είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας με 72-28%.

Η ομάδα του Λουτσέσκου όμως όσο κι αν προσπάθησε, δεν απείλησε ουσιαστικά στο α' ημίχρονο. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τον Άρη που προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση...

Απόλυτος αιφνιδιασμός

Όλα άλλαξαν στο ξεκίνημα του β' ημίχρονο, οπότε ο Άρης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς με τη συμπλήρωση 30 δευτερολέπτων απ' την έναρξη, άνοιξε το σκορ! Οι Κίτρινοι άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο Σαβέριο σέντραρε και ο Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος κινήθηκε πιο γρήγορα στην πορεία της μπάλας και βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι πλασάροντας για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά έδειξε να επηρεάζεται απ' το γκολ που δέχθηκε. Μάλιστα, η συνθήκη έγινε ακόμα πιο δύσκολη για τον Δικέφαλο που με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Στο 59' ο Σαβέριο πάτησε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ελίχθηκε και σημάδεψε την αριστερή γωνία του Κοτάρσκι διαμορφώνοντας το απρόσμενο (βάσει της συνολικής εικόνας του ματς) 2-0.

Πολιορκία του ΠΑΟΚ

Το δεύτερο γκολ του Άρη αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, που σε συνδυασμό με τις αλλαγές του Λουτσέσκου (και ιδίως με την είσοδο του δραστήριου Κωνσταντέλια) έγιναν πολύ πιο πιεστικοί αναζητώντας ένα γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Και το πέτυχαν στο 75' με τον Μπάμπα, ο οποίος βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί ματς μειώνοντας σε 2-1.

Στο 87' ο ΠΑΟΚ άγγιξε την ισοφάριση καθώς έπειτα από μαγική ενέργεια και ασίστ του Κωνσταντέλια, ο Σάστρε νικήθηκε απ' τον Κουέστα στο τετ α τετ. Η πολιορκία συνεχίστηκε από πλευράς Δικεφάλου που έχασε άλλη μια σπουδαία ευικαιρία στο 91' με κεφαλιά ψαράκι του Σβαμπ που κατέληξε λίγο άουτ. Όσο κι αν κυνήγησαν όμως το γκολ οι παίκτες του ΠΑΟΚ, δεν μπόρεσαν να το πετύχουν και ηττήθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες!

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Τζούρασεκ (81' Ντουκουρέ), Ζιλ (95' Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ (94' Σαμόρα), Σαβέριο (81' Παναγίδης), Μορόν (95' Φεράρι).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (67' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (67' Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (68' Αντρ. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (55' Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον.

ΑρηςΠΑΟΚειδήσεις τώραSuperLeague