Αθλητισμός|13.01.2024 22:00

Premier League: Απίθανη ανατροπή της Μάντσεστερ Σίτι στο Νιούκαστλ με μαέστρο τον τρομερό Ντε Μπρόινε!

Newsroom

Με ηγέτη τον ασύλληπτο Κέβιν Ντε Μπρόινε η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μεγάλη ανατροπή στην έδρα της Νιούκαστλ επικρατώντας με 3-2 στο Σεντ Τζέιμς Παρκ χάρη σε γκολ του 20χρονου Μπομπ στο 91'!

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε νωρίς (8΄) το βασικό της γκολκίπερ, Έντσερσον, με τραυματισμό, βρέθηκε να χάνει με 2-1 από την Νιούκαστλ, παρότι προηγήθηκε με το υπέροχο τακουνάκι του Μπερνάντο Σίλβα, ωστόσο, ο «άσος στο μανίκι» του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ο Βέλγος χαφ.

Στην επιστροφή του σε αγώνα της Premier League (χρησιμοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες και στο ματς Κυπέλλου με την Χάντερφιλντ) μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του οδήγησε τους Πολίτες με γκολ και ασίστ στη μεγάλη ανατροπή που τους έφερε στην δεύτερη θέση και με ματς λιγότερο!

Για δέκατο ματς η Σίτι έμεινε αήττητη απέναντι στις Καρακάξες (8-2-0). Την ώρα που η Νιούκαστλ είχε το προβάδισμα με 2-1, με τα πολύ όμορφα γκολ των Ίσακ και Γκόρντον μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος, ο Ντε Μπρόινε μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 69΄ και πέντε λεπτά μετά έφερε το ματς στα ίσια (2-2).

Κι ενώ όλα έδειχναν... ισοπαλία, στο 90΄+1 με εξαιρετική μακρινή μπαλιά βρήκε το νεαρό Νορβηγό επιθετικό, Μπομπ (η τρίτη αλλαγή του Γκουαρδιόλα στο 82΄), ο οποίος με άψογο στιλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να χαρίσει στους πρωταθλητές την τεράστια έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς νίκη.

Ήταν η έκτη συνεχόμενη για τους Γαλάζιους μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, έστω κι αν αγωνίστηκαν χωρίς το «βαρύ πυροβολικό» τους, Έρλινγκ Χάαλαντ (τραυματίας), αλλά και τον βασικό τους κεντρικό αμυντικό, Στόουνς.

Νίκη για Τσέλσι

Προηγουμένως, η βελτιωμένη Τσέλσι κατάφερε να επικρατήσει στο «μίνι» ντέρμπι του Λονδίνου με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» της Φούλαμ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Premier League. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είχε τον έλεγχο και πήρε δύσκολα τους τρεις βαθμούς χάρη στο πέναλτι του Πάλμερ στις καθυστερήσεις του Α' μέρους.

Οι «μπλε» είχαν καλή απόδοση, έχασαν ευκαιρίες, με δύο δοκάρια, δείχνοντας πως βρίσκουν συνοχή και σταθερότητα στις εμφανίσεις τους, με τη Φούλαμ να χάνει σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις του ματς με τον Ντεκόρβα-Μαρίν για να «κλέψει» το βαθμό της ισοπαλίας.

Premier LeagueΝιούκαστλειδήσεις τώραΤσέλσιΦούλαμΜάντσεστερ Σίτι