Αθλητισμός|14.01.2024 19:40

Basket League: Άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού απ' το Λαύριο στην επιστροφή Παπαπέτρου

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα απ' το Λαύριο επικρατώντας με 92-76. Ωστόσο το σημαντικότερο νέο για τους Πράσινους είναι ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου επέστρεψε στη δράση αλλά και ότι η second unit της ομάδας έδωσε λύσεις.

Μολονότι έλειψαν ο Σλούκας για ξεκούραση, ο Μπαλτσερόφσκι με πόνους στην κοιλιακή χώρα, ο Λεσόρ, ο Βιλντόζα και ο Μαντζούκας οι Πράσινοι έβγαλαν πρωταγωνιστές με τους Κώστα Αντετοκούνμπο και Δημήτρη Μωραΐτη να έχουν εξαιρετική απόδοση και τον Χουάντσο να συνεχίζει να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Στα άκρως ευχάριστα ήταν η επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου, που πάτησε παρκέ απέναντι στο Λαύριο μετά από τρεις μήνες και το ματς με το Περιστέρι στις 14 Οκτωβρίου. Επτά πόντους πέτυχε ο Έλληνας φόργουορντ, που δεν έχασε σουτ, έχοντας 2/2 δίποντα και 1/1 τρίποντο.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν όμως δεν είχε πρόβλημα ούτε στο Λαύριο, πέρασε με άνεση και συνεχίζει να παραμένει αήττητη, φτάνοντας πλέον στο 14-0, στρέφοντας πλέον το βλέμμα της στο πολύ σημαντικό παιχνίδι κόντρα στην Παρτιζάν την Παρασκευή (19/1, 21:15).

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους, έχοντας 6/8 σουτ εντός πεδιάς και 4/5 βολές, αλλά και 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Διψήφιοι και οι Μάριους Γκριγκόνις (12 π., 3/4 τρίπ.), Κέντρικ Ναν (5/6 εντός πεδιάς, 8 ασ.), Δημήτρης Μωραΐτης (12 π.) και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (10 π., 9 ριμπ.).

Από την πλευρά του Λαυρίου, πρώτος σκόρερ ήταν ο Χαβιέ Καστανέδα με 18 πόντους, με τον Σκάιλεν Φλάτεν να προσθέτει άλλους 14. Στους 12 ο Βασίλης Μωραΐτης και Μάρκους Θόρντον.

Basket LeagueΛαύριοΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώρα