Αθλητισμός|14.01.2024 20:34

Φορτούνης: «Η εντολή ήταν να φύγουμε από το ματς!» - Καταθέτει μήνυση κατά των διαιτητών ο Ολυμπιακός

Newsroom

Οργισμένοι δηλώνουν στον Ολυμπιακό για ακόμα ένα παιχνίδι λόγω διαιτησίας. Ο Κώστας Φορτούνης, ο Αλέξης Κούγιας και ο Κάρλος Καρβαλιάλ έκαναν δηλώσεις μετά το παιχνίδι με την Κηφισιά, όπου οι Πειραιώτες είχαν παράπονα για τη διαιτησία του Μανούχου. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Φορτούνης, η εντολή απ' τη διοίκηση ήταν να αποχωρήσουν οι παίκτες απ' τον αγωνιστικό χώρο, όπως και έκαναν για μερικά λεπτά! Ωστόσο, όπως πρόσθεσε οι παίκτες αποφάσισαν να συνεχίσουν καθώς πίστευαν πως μπορούν να πάρουν τη νίκη.

«Ήταν δύσκολη νίκη αλλά έγιναν πάρα πολλά λάθη, βλέπουμε ότι δεν σφυρίζονται αυτά που πρέπει. Εμεις κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο γήπεδο, η εντολή σήμερα ήταν να φύγουμε αλλά εμείς οι παίκτες θέλαμε να παίξουμε και πήραμε την πρωτοβουλία να παίξουμε και νικήσαμε» είπε ο Φορτούνης.

Και πρόσθεσε: «Οι ποδοσφαιριστές πάντα λένε την τελευταία κουβέντα μέσα στο γήπεδο, σας είπα πάλι η εντολή ήταν να σταματήσουμε αλλά πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να βάλουμε γκολ, αυτό έγινε. Ο Ολυμπιακός παίζει πάντα για τη νίκη, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, είτε οι αποφάσεις είναι σωστές, είτε λάθος, εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο. Βλέπουμε ότι σε κάθε αγωνιστική έχουμε περίεργες αποφάσεις κατά μας, εμείς προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να βάζουμε γκολ και ας ακυρώνονται πολλά γκολ. Είμαστε ενωμένοι και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Κούγιας: «Μήνυση στους διαιτητές»

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι θα γίνει «μήνυση στους διαιτητές με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας: «Νομίζω όλοι είδαν αυτή την ποδοσφαιρική αλητεία. Όπως είπα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσα, αλητεία τέλος. Ο Ολυμπιακός θα κάνει αυτό που δεν έχει κάνει άλλη ομάδα Αδιανόητο να είναι διαιτητής σε αγώνες Super League αυτός που πέρυσι με εντολές του Γιάννη Παπαδόπουλου, ενός κοινού εγκληματία, αρχηγού της Εγκληματικής Οργάνωσης, μέτραγε με μία μεζούρα, από αυτές που έχουν οι παλιές ράφτρες, για να βρει χιλιοστά, για να κατακυρώσει τον αγώνα υπέρ της ΑΕΚ και να αλλοιώσει το πρωτάθλημα. Υπάρχει ακόμη αυτός στους πίνακες και ανταμείβεται».

Και πρόσθεσε: «Όπως είπαμε στις αρχές της εβδομάδας, με τον κύριο Μαρινάκη, όποιος προσπαθεί να αλλοιώσει αγώνα πρωταθλήματος, σήμερα δεν τα κατάφερε, ήταν απόπειρα, έχουμε δεσμευτεί, όπως έκανε σήμερα ο Μανούχος, οι βοηθοί του και αυτό το "μπουμπούκι", ο Γιάννης Παπαδόπουλος, θα μηνύεται. Ο Ολυμπιακός ήδη δήλωσε προς τον αστυνομικό διευθυντή πως δεν πρέπει να φύγουν οι διαιτητές, είναι κρατούμενοι. Ο Ολυμπιακός θα υποβάλλει προφορική μήνυση για απόπειρα αλλοίωσης αγώνα που είναι στο στοίχημα. Αυτό και μέχρι τέλος, δεν θα πω παραπάνω πράγματα. Εμείς θα μιλάμε με έργα από εδώ και πέρα. Αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο».

Συμπλήρωσε δε ότι: «Υπήρξε έντονος προβληματισμός για να γίνουν διεθνώς ρεζίλι, αν θα πρέπει μετά την ακύρωση των δύο γκολ, μετά τους λόγους που ακυρώθηκαν τα γκολ, Μετά την αποβολή του Ρέτσου, που η πρώτη κάρτα ήταν ανύπαρκτη και η δεύτερη και πάλι στα όρια αν είναι δεύτερη κάρτα. Δεν υπάρχει καμία από τις δύο. Εμείς θα παίξουμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε το 48ο. Εμείς θα επιβάλλουμε τους κανόνες από εδώ και πέρα. Κάθε μέρα εκτελούνται εγκληματίες που είναι σε ένα συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό περιβάλλον και κανείς δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται. Κάθε μέρα, το τονίζω. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Να ξέρετε, παρατηρούμε τα πάντα. Κάναμε συγκεκριμένες καταγγελίες στη συνέντευξή μου και δεν θα σταματήσουμε με τίποτα. Αλητεία τέλος!».

Καρβαλιάλ: «Πρώτη φορά»

Δηλώσεις για την αντιμετώπιση που έχει ο Ολυμπιακός έκανε και ο Κάρλος Καρβαλιάλ λέγοντας πως πρώτη φορά βλέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Όσα είπε ο Κάρλος Καρβαλιάλ: «Ήθελα να πω κάτι τώρα που ηρέμησα. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Ποτέ σε καμία από τις ομάδες που ήμουν δεν έχω δει τη συμπεριφορά κατά του Ολυμπιακού, σε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να υπάρχει περισσότερος σεβασμός απέναντι στους επαγγελματίες. Υπάρχουν προβλήματα και θέλω να βρεθεί λύση. Θέλω να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν και όχι οι επαγγελματίες και οι ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό. Αν υπάρχουν ένοχοι έξω από το ποδόσφαιρο να τιμωρηθούν, εδώ πρέπει να παίζεται ποδόσφαιρο. Όταν οι διαιτητές είναι ξένοι, όλες οι αποδόσεις είναι κατά του Ολυμπιακού. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό. Αυτό που λέω συχνά είναι πως για να κερδίσουμε πρέπει να είμαστε 11 αλλά να παίζουμε για περισσότερους καθώς φαίνεται οι 11 δεν είναι αρκετοί. Σήμερα ήμασταν 10 αλλά παίξαμε για περισσότερους και πήραμε τη νίκη».

Και συμπλήρωσε: «Είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση. Τώρα η κατάσταση επιβάλλει περισσότερη πίεση εξωαγωνιστικά. Θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα, θα πετύχουμε στους στόχους μας απέναντι σε όλους και σε όλα», ενώ για την αποβολή και την απουσία του Ρέτσου είπε: «Όταν συμβαίνουν αυτά γινόμαστε πιο δυνατοί. Έγινε αυτί με την ΑΕΚ και γίναμε πιο δυνατοί. Τώρα γίναμε περισσότερο».

ειδήσεις τώραΟλυμπιακόςΑλέξης ΚούγιαςΚάρλος ΚαρβαλιάλδιαιτησίαΚώστας Φορτούνης