Αθλητισμός|09.02.2024 15:44

26 χρόνια από τη μαύρη μέρα που «έφυγε» ο Κατσούρης: «Παναγιώτη ζεις για πάντα ΠΑΟKτσής»

Newsroom

Πέρασαν 26 χρόνια από την μαύρη εκείνη μέρα που ο Παναγιώτης Κατσούρης έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κατσούρης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και από νωρίς τον κέρδισε το ποδόσφαιρο. Αρχικά έπαιξε στον Πλάτωνα, μετέπειτα στη Νάουσα, ενώ το 1996 τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Ζούσε το όνειρό του, κάνοντας αυτό που αγαπά, να παίζει ποδόσφαιρο. Το νήμα της ζωής του, όμως, έμελλε να κοπεί μόλις στα 22 του χρόνια, μέσα σε μια βραδιά, μέσα σε μια στιγμή.

Ήταν 9 Φεβρουαρίου του 1998, όταν ο νεαρός αθλητής επέστρεφε στο σπίτι του μετά από αγώνα 5χ5 με τους φίλους του, όμως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του προσκρούοντας στο προστατευτικό στηθαίο γέφυρας στην περιοχή της Θέρμης. Ο διεθνής μέσος με την Εθνική Ελπίδων, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του νεαρού άσου του ΠΑΟΚ εκτέθηκε σε προσκύνημα στο Κοιμητήριο Αναστάσεως, όπου οι συγγενείς του, οι συμπαίκτες του, σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ, οι φίλοι του Δικέφαλου του Βορρά, αλλά και απλός κόσμος, βρέθηκε εκεί για να τιμήσει και να αποχαιρετήσει τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή. Εις μνήμην του Παναγιώτη Κατσούρη κατασκευάστηκε προτομή, η οποία τοποθετήθηκε στην έξοδο των αποδυτηρίων του γηπέδου της Τούμπας, όπου κάθε χρόνο η οικογένεια του ΠΑΟΚ καταθέτει στεφάνια για να τιμήσει τη μνήμη του. Μετά τον θάνατό του η φανέλα με το νούμερο 17 αποσύρθηκε από τον ΠΑΟΚ προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του Παναγιώτη...

Η καριέρα του Κατσούρη

Το ντεμπούτο του Κατσούρη με τον Δικέφαλο πραγματοποιήθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του 1996-97, με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην Κρήτη, όπου ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με 3-1. Το πρώτο του τέρμα το πέτυχε απέναντι στον Αθηναϊκό. Φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας...

Συνολικά, ο Κατσούρης φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 29 αγώνες σκοράροντας τρία γκολ. Οι 24 ήταν για το πρωτάθλημα, οι τέσσερις για το Κύπελλο και η μία για το Κύπελλο UEFA απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο πρώτος του προπονητής στους Ασπρόμαυρους ήταν ο Γκίντερ Μπένγκστον, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη.

H οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν ξεχνά τον Παναγιώτη Κατσούρη...

Έφυγε τόσο νέος και τόσο άδικα αλλά η μνήμη του διατηρείται ζωντανή...

Παναγιώτης ΚατσούρηςΠΑΟΚειδήσεις τώρα