Αθλητισμός|14.02.2024 11:44

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ντέρμπι στη γεμάτη Τούμπα με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου

Newsroom

Ημιτελικό σαν... τελικό δίνουν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο της Τούμπας το απόγευμα της Τετάρτης (14/2, 19.30, Cosmote Sport 3). Λίγες ημέρες μετά τον μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα που έληξε 2-1 υπέρ του Δικεφάλου, οι δυο ομάδες αναμετρώνται ξανά αυτή τη φορά με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Τούμπα ανοίγει ξανά τις θύρες της δύο μήνες μετά από την απόφαση να κλείσει τα γήπεδα και θα είναι κατάμεστη για ένα σπουδαίο παιχνίδι, όπου και οι δυο ομάδες θα προσπαθήσουν να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στις 21 Φεβρουαρίου στη Λεωφόρο.

Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό ντέρμπι του Φατίχ Τερίμ με γεμάτες εξέδρες, ενώ παράλληλα ο Δικέφαλος θα πάρει ώθηση και δυναμική παίζοντας μπροστά στο κοινό του με από καιρό.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του το απόγευμα της Τρίτης (13/2) και η τελευταία πρόβα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου διεξήχθη στη Νέα Μεσημβρία. Ο Ρουμάνος προπονητής δούλεψε κατά κύριο λόγο με τους παίκτες στο τακτικό κομμάτι με έμφαση στην ανάπτυξη, ενώ ειδικό πρόγραμμα έγινε και για τις στατικές φάσεις.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έμεινε εκτός προπόνησης καθώς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ίωση. Ο 20χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή και η συμμετοχή του στο παιχνίδι θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Στην αποστολή επιστρέφει ο Γιάννης Μιχαηλίδης που απουσίασε από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπως και ο Στέφανος Τζίμας. Αντίθετα, έμειναν εκτός οι Ίβαν Νάσμπεργκ, Αντρέ Βιεϊρίνια και Ζόαν Σάστρε.

Οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Λουτσέσκου είναι οι: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα, Τζίμας.

Οσον αφορά στους Πράσινους, ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην αποστολή στο πλαίσιο ενός συνολικού ροτέισον στα σερί ματς.

Σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής (11/2) στις Σέρρες, ο Τούρκος τεχνικός συμπεριέλαβε στην 22μελή αποστολή για το ντέρμπι, τους Αράο, Γεντβάι και Τσέριν, ενώ αυτή τη φορά έμειναν εκτός (για λόγους «διαχείρισης» και «φρεσκάδας») οι Ούγκο, Ακαϊντίν, Βέρμπιτς και Αϊτόρ. Εκτός έμεινε για πέμπτο διαδοχικό ματς κι ο ανέτοιμος μετά τον μυϊκό τραυματισμό του, Φώτης Ιωαννίδης.

Οι «εκλεκτοί» του Τερίμ είναι οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο και οι νεαροί Φικάι και Κυριόπουλος.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σοάρες, Ότο, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Ντεσπόντοφ, Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο, Τόμας.
  • Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Μπακασέτας, Σπόραρ.
Κύπελλο ΕλλάδαςΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚειδήσεις τώρα